10 tips för att göra fantastiska DIY-påskbordsdekorationer

av Hilda Maria Morgan

16 Mars 2023

10 tips för att göra fantastiska DIY-påskbordsdekorationer
Advertisement

Under högtiderna återkommer lusten att dekorera våra hem och vi lägger ner mer tid på att förbereda dukningen av bordet, till och med genom att tillåta oss lite pynt. På påsk är det därför trevligt att fira vårens uppvaknande med bordsdekorationer och pynt som replikerar vårens ankomst även inne hemma hos oss: ägg, kycklingar, kaniner och blommande kvistar är i själva verket de absoluta medelpunkterna för denna högtid och dess firande.

Så varför inte ta vara på den lediga tiden som står till vårt förfogande för att göra våra egna dekorationer? Nedan föreslår vi 10 fantastiska projekt för att skapa påskbordsdekorationer som kommer att lämna dina gäster mållösa i förundran.

Advertisement

1. Blomsteräng

Att göra en blomsteräng är ett enkelt och mycket omedelbart sätt för att fira naturens uppvaknande under våren och andan av påsken. Du kan använda en gräsmatta av syntetiskt gräs som kan återanvändas år efter år eller skapa en dekoration med riktigt gräs. Dekorera den med riktiga blommor eller pappersblommor, men också med färgglada ägg, små kycklingar, kaniner eller påskgodis. Effekten kommer att bli jättefärgglad.

Advertisement

2. Bordsdekoration med ljus

Ljus är perfekta för bordsdekorationer vid alla tillfällen. På påsk kan du använda äggformade ljus omgivna av blommor eller skapa mer utarbetade bordsdekorationer genom att omge enkla ljus med kaniner eller kycklingar eller till och med placera ett ljus i ett bo med ägg.

3. Påskhare

En enkel gräsmatta räcker för att välkomna en påskhare som har med sig ägg som present direkt till bordet. Även här går det att variera dekorationen genom att ha harar i porslin eller i andra material eller genom att göra dem själv med tyg eller papier-maché. Eller också med origami, varför inte? Tillsätt färgade ägg eller påskgodis, men även blommor eller morötter.

4. Påskris

Om enkelhet är ditt ledord, ta en blommande kvist, placera den i en vas eller kanna och dekorera den med färgade ägg.

5. Avsats med fågelbo

Att göra ett fågelbo på en avsats är en originell metod för att förbereda en riktigt fantastisk bordsdekoration. Torkade kvistar, blad, blommor och ägg, men även små kycklingar kommer omedelbart att göra atmosfären festligare och tack vare den upphöjda positionen i förhållande till bordet kommer dekorationen omedelbart att bli uppmärksammad.

Advertisement

6. Alternativt påskris

Istället för det klassiska påskriset med kvistar varför inte återskapa en ägg-gran? Skaffa ett koniskt ställ av kartong eller frigolit eller gör din egen med kartong eller tyg och klä den med målade ägg eller ägg gjorda av frigolit, plast, papper, tråd eller tyg, blommor och gräs. Det finns ingen gräns för möjligheterna.

7. Triumf i gult och grönt

Du kan också välja att skapa en monokromatisk komposition genom att inspireras av blommorna i din trädgård. Vad sägs om till exempel en gräsmatta med ljus, ägg och gröna och gula blommor?

Advertisement

8. Äggbukett

Återvinn en gammal hink eller vas, kanna eller glasflaska och sätt in en bukett med ägg. Du kan välja dina favoriter genom att göra dem med polystyren, plast, pappersmaché, tråd eller genom att måla tömda ägg. Effekten kommer definitivt att bli munter och superfärgglad.

9. Dekorerad träskiva

En träskiva, lite snöre och några kaniner eller kycklingar eller morötter eller några små ägg räcker för en riktigt imponerande dekoration. Du kan också lägga till ljus eller ljusslingor för att lysa upp den på kvällen.

Advertisement

10. Ägg-fall

Slutligen föreslår vi en verkligt originell och underbar idé: en kaskad av ägg. Gör den med en gammal mugg eller ett glas eller en liten vas, till och med en flaska, tallrik eller bricka och tillsätt de ägg du gillar bäst. Överraskningseffekten garanteras.

Har du valt din bordsdekoration än?

Advertisement