Kreativa idéer till påsken: 10 fantastiska pyssel att göra med återvunna material

av Hilda Maria Morgan

15 Mars 2023

Kreativa idéer till påsken: 10 fantastiska pyssel att göra med återvunna material
Advertisement

Påsken är en av de högtider som gynnar och stimulerar kreativiteten som mest, vilket motiverar skapande av pyssel, pynt och presenter av olika slag, som är mycket mindre vanliga under andra tider på året.

Denna trend är också starkt påverkad och uppmuntrad av sammanträffandet med vårens början, som ger utmärkta idéer vad som gäller färger, material och symboler. Att följa detta spår, med hjälp av kreativ återvinning, är ett bra sätt att göra fantastiska saker samtidigt som man håller ett öga på miljön. Detta är ännu mer sant när du gör det tillsammans med barn, eftersom du samtidigt lär dem om kreativitet och återvinning.

Här nedan följer därför en rad fantastiska idéer att hämta inspiration från för att ge liv åt underbara skapelser.

Advertisement

Att göra söta korgar med påsktema är väldigt enkelt genom att återvinna äggkartonger. Väl rengjorda och målade blir de det perfekta paketet för att placera chokladägg och andra småsaker som man kan ge bort på påsken.

Advertisement

Glasburkar lämpar sig utmärkt för att dekoreras med påskmotiv, speciellt med stenciler och färg. Och de kan bli utmärkta chokladäggburkar.

Varför inte överväga att dekorera flaskor med påskmotiv och påskiga färger? De kan bli magnifika prydnadsföremål eller hysa likörer, fruktjuicer, olja och allt hemlagat som går att ge bort i present.

Plåtburkar går också riktigt bra att dekorera för att göra okonventionella men riktigt söta påsk-korgar.

Och med vinglas är det verkligen en barnlek att göra mycket originella påskljusstakar. De passar verkligen perfekt som inredningselement eller som en speciell present.

Advertisement

Med papperspåsar är det enkelt och intuitivt att skapa mycket uppskattade presentförpackningar, det ger utmärkta resultat.

En klassisk påskhare-behållare till påskgodiset kan fås med en enkel pappersmugg, till vilken du kan lägga till andra detaljer som filtöron eller ullbollar till näsa och mun.

Advertisement

Olika typer av påskdjur kan sedan lätt skapas med kartong- och toalettpappersrullar. Det här enkla och mycket färgglada pyssel är särskilt lämpligt för barn att göra.

Andra söta kaninformade påsk-korgar är de som kan skapas med papperstallrikar, som kan göras på många olika sätt med många olika tekniker.

Advertisement

Och slutligen, ett jättesött staket med en kanin, att ge bort eller att hänga upp, det kan skapas med glasspinnar, band och kartong. Allt du behöver är lite fingerfärdighet och mycket fantasi för att skapa riktigt scenografiska tavlor.

Vilka av dessa pyssel blir du genast sugen på att göra?

Advertisement