10 mycket fina idéer för att förvandla terrakottakrukor till bedårande djur

Hilda Maria Morgan

16 Februari 2023

10 mycket fina idéer för att förvandla terrakottakrukor till bedårande djur
Advertisement

Terrakottakrukor är de krukor som är bäst lämpade för att odla växter inomhus eller utomhus, eftersom de tillåter en god transpiration genom väggarna, detta kontrollerar bättre jordens fuktighetsgrad. Av denna anledning är de lätta att hitta i alla växtbutiker och plantskolor. Ofta kasseras de dock till förmån för andra med mer fängslande former eller färger, vilket inte alltid är lika fördelaktigt för växterna.

En annan fördel med terrakotta är dock att den enkelt kan målas med till exempel akrylfärger. Och om du av en slump vill involvera barnen i projektet att dekorera dessa vaser, är en bra idé att förvandla dem till massor av färgglada djur. Med sin form lämpar de sig överraskande nog att bli kaniner, pingviner, nallar, ugglor med mera. Och sedan, även utan att använda dem för växter, kan de användas på många andra sätt, som behållare eller till och med som små gör det själv-skulpturer. Kolla in några idéer nedan.

Advertisement

Etsy

Du behöver inte fylla denna panda med blommor för att göra den vackrare. Men om du vill så skulle många olika växter passa bra på dess "huvud".

Etsy

Här ser vi hur några penseldrag kan förvandla vilken kruka som helst till en bedårande nallebjörn. Och se hur bra växtens omväxlande färger passar där i.

Advertisement

craftklatch.com

Om du av en slump använder krukor som högtidsdekorationer, som till exempel till påsken, då är det kaninen som ska väljas som djur.

powerfulmothering.com

Och vad sägs om svarta och gula ränder för en kruka som liknar ett bi?

itsalwaysautumn.com

Djuren på bondgården: det kan vara ledmotivet i dina dekorationer, och tänk hur söt en hylla eller en fönsterbräda  skulle vara med dessa karaktärer!

Advertisement

Två krukor för varje pingvin: det blir en fin skulptur att ha inomhus men också i trädgården!

Etsy

En annan skulptur är en bedårande uggla, komplett med mindre krukor som används för vingarna. När du bearbetar dessa skulpturer, kom ihåg att vattentäta och skydda dem med speciella lacker.

Advertisement

lyndasscrappyplace.blogspot.com

De mest skickliga inom måleri skulle kunna ge liv åt skulpturer som har otroligt realistiska detaljer.

Ett mer ovanligt djur: giraffen. Det skulle vara riktigt kul att se en sådan dyka upp i huset eller i trädgården.

Advertisement

creativegreenliving.com

Och det råder ingen brist på idéer för att göra läskiga smådjur (så att säga), perfekta för Halloween, som den här lilla spindeln.

Skulle du vilja dekorera terrakottakrukor på ett så kreativt sätt?

Advertisement