11 oemotståndliga pynt att göra med målade kottar

av Hilda Maria Morgan

03 Februari 2023

11 oemotståndliga pynt att göra med målade kottar
Advertisement

Vanligtvis är kottar stora medelpunkter i säsongsbetonade dekorationer, särskilt under vintern. Deras form, även lukten, påminner omedelbart om typiska scenarier från dessa perioder, vilket framkallar en unik atmosfär. Men tänk om de istället kunde bli en symbol för vårens fina blommor eller sommarens livliga färger?

Det är såklart möjligt: ​​rengör dem bara ordentligt, separera dem sedan i flera bitar (i de flesta fall) och välj de rätta delarna att kombinera som om de till exempel vore delar av en blomma! Och självklart kommer det att finnas färg i önskad nyans för att slutföra arbetet. Med lite manuell färdighet är det otroligt hur många tredimensionella och färgglada målningar att hänga som kan skapas med utgångspunkt från enkla kottar!

Advertisement

Om vi ​​tänker på en krans av kottar föreställer vi oss omedelbart de som hängs upp på ytterdörren inför julen, och istället gör blommor gjorda med kottar detta pynt lämpligt för alla tider på året.

Advertisement

Du kan låta fantasin flöda när det gäller färg, och till och med i valet av det runda stödet att fixera alla kottar på!

När du väl är bekant med de olika formerna av kottar och blommorna som kan göras av dem, skulle det kunna vara trevligt att kombinera dem alla i en sorts mosaik i relief att rama in.

Men även de enklaste projekten med några blommor och deras stjälk gjorda av pinnar, fästa på en träpanel (även återvunnen) kan verkligen vara förtrollande.

Dessa tavlor, i olika former och storlekar, är mycket fina idéer för att dekorera vilket hem som helst, och kan också bli uppskattade presenter.

Advertisement

En träplanka, kanske en som blivit över från någon lastpall, är en perfekt bakgrund för kottpyssel.

 

När du hittar kottar som har alla vilkar slutna tätt intill varandra kan de ge liv åt blommor som liknar krysantemum eller dahlior.

Advertisement

Blommande paneler i en rustik stil, men med en riktigt delikat känsla. Ett oändligt antal av dem kan skapas och de kommer alla att vara unika.

Det råder ingen brist på idéer där man placerar sammansättningen av "blommor" inuti krukor eller andra stöd.

Advertisement

Och genom att lägga till löv, kanske låtsasblad, kan du skapa en extraordinär tavla.

Och om du istället skulle vilja skapa en annan men ändå fascinerande konstform, skulle du kunna kombinera trä, pasta och kottar och måla alltihopa!

Gillar du att pyssela med kottar?

Advertisement