Snabbt och enkelt trädgårdsarbete i hemmet med dessa 7 knep som du bara inte får missa

av Hilda Maria Morgan

18 Mars 2023

Snabbt och enkelt trädgårdsarbete i hemmet med dessa 7 knep som du bara inte får missa
Advertisement

Trädgårdsskötsel är en aktivitet med otaliga fördelar, först och främst avkopplingen som den som utövar denna aktivitet har nytta av. Men vad ska man göra om man inte har en plats utomhus tillgänglig? Det är utan tvekan möjligt att med hjälp av några krukor och några enkla verktyg, skapa ett grönt hörn även inomhus och det finns många knep som kan hjälpa oss att förenkla saken.

Vilken är den bästa gödningen för våra krukväxter? Och hur reproducerar man en växt med sticklingar? Och framför allt, hur garanterar man regelbunden bevattning, även om vi inte är trädgårdsexperter eller om vi vet att vi ska resa bort några dagar? Nedan avslöjar vi några hemligheter för att få frodiga växter med liten ansträngning.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Sticklingar

1. Sticklingar

Creativo/Facebook

För att reproducera en växt med sticklingar behöver du klippa av stjälken i höjd med knuten och ta fram några bubbelplastrutor i mitten av vilka du kommer att göra hål. Stick in den avskurna stjälken i bubbelplasten och lägg den i vatten, se till att bladen vilar ovanpå plasten och inte blir blöta. Vänta tillräckligt länge för att nya rötter ska dyka upp och plantera.

Advertisement

2. Bruten kvist

2. Bruten kvist

Creativo/Facebook

Om en kvist på en av dina växter har brutits behöver du inte knipsa bort den, du kan fixa den! Ta ett sugrör av papp och skär av en lämplig längd för stjälken som ska fixas till. Klipp denlängden och stick in den trasiga stjälken i den: stjälken kommer att hållas rak och kommer att kurera sig själv.

3. DIY-gödsel

3. DIY-gödsel

Creativo/Facebook

Det perfekta gödselmedlet för dina växter kan enkelt göras hemma genom att återanvända en ingrediens som är vanlig i våra kök: mjölk. Om du har utgången mjölk i kylskåpet, släng den inte, blanda den med jord, blanda väl. Fördela detta gödselmedel i dina krukor, du kommer att se att dina växter kommer att växa frodigt.

4. Självvattnande kruka

4. Självvattnande kruka

Creativo/Facebook

Om du planerar att åka iväg några dagar eller om du är rädd att glömma att vattna är denna vas något för dig. Ta en plastflaska och skär av toppen. Gör ett hål i mitten av locket med en syl och trä ett snöre genom det. Sätt lite gasväv inuti halsen och fyll den med jord. Sätt in din planta och fyll botten av flaskan med vatten. Placera i bottendelen av flaskan den övre flaskdelen med snöret utstickande ur locket vilket blöts upp i vattnet, vattnet kommer att absorberas och kommer att säkerställa kontinuerlig näring för din växt.

Tycker du inte också att trädgårdsarbetet blir lättare med dessa knep? Titta på videon för att få veta mer!

Advertisement