12 idéer att kopiera för att dekorera trädgården med betongblock

av Hilda Maria Morgan

12 Mars 2023

12 idéer att kopiera för att dekorera trädgården med betongblock
Advertisement

Det är trevligt att kunna skapa gröna arkitekturprojekt värda de största mästarna i branschen, men det är inte alltid möjligt, av olika anledningar. Därför börjar vi ofta spana in trädgårdsmöbelsajter eller olika nätbutiker i jakt på de där tillbehören eller utemöblerna som hjälper oss att göra trädgården och balkongen vackrare, och även för få dem att kännas mer som "våra". Men det är inte alltid som de lösningar som finns skulle vara de rätta för oss, hur ska man göra om man skulle vilja ha något som är skräddarsytt? Svaret är enkelt: prova dig fram med DIY. Men det betyder inte att man måste vara snickarmästare, professionell murare eller något annat. Ibland kan även material som är enkla att använda och billiga att köpa, som betongstenar, räcka.

Med dessa kan du skapa planteringskärl och modulära möbler då som du vill ha dem, så att de får den exakta formen, färgen och storleken för att dekorera alla hörn du vill. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Redan från ingången till huset kan enkla betongstenar välkomna gästerna, med ett planteringskärl som kan göras personligt med skrift eller till och med husnumret.

Advertisement

Om du vill dekorera en vrå bredvid ytterdörren, eller också en på balkongen eller terrassen, med betongblock kan du skapa ett planteringskärl som perfekt fyller ut det tillgängliga utrymmet, utan att vara för åbäkigt.

Det blir sedan växterna du bestämmer dig för att plantera som kommer att försköna dessa geometriska planteringskärl.

Även om ingenting, såklart, hindrar dig från att personifiera och dekorera dina skapelser ännu mer genom att bestämma dig för att tillgripa en kombination av färger för att framhäva formen på de modulära planteringskärlen.

Så fundera på vilken typ av växter du skulle kunna plantera på det ställe där du bygger planteringskärlet (hur mycket det kommer att lysas upp av exempelvis solen eller vilken inredning som finns i omgivningen) så kan du matcha tvåfärgade eller även enfärgade kombinationer. Även en helsvart look skulle kunna vara snygg.

Advertisement

Dessutom, neutrala nyanser för stora utbyggnader: med betongstenarna i fråga kan du dekorera en lång och tråkig vägg.

Skulle du vilja våga ha med regnbågens alla färger?

Advertisement

Inte bara planteringskärl, utan också trädgårdsmöbler: de är nästan som fast murade objekt vad gäller hållbarhet, men de är mycket lättare att kombinera, därför också lättare att demontera, om det skulle vara nödvändigt att ta bort dem.

Perforerade tegelstenar som en skiljevägg, även mycket liten och låg, med betongblock längst upp som används som planteringskärl direkt ovanpå: enkelt, billigt och supersött!

Advertisement

Behöver du en platsbesparande och mycket tålig arbetsyta för trädgårdsarbete? Använd dessa stenar och några robusta träplankor.

Du kanske gillar idén så att du expanderar till en bekväm trädgårdsstation, där alla krukor med sticklingar kommer att vara medelpunkten.

Advertisement

Och för att försköna relaxutrymmen, som uteplatser, med betongblock kan du skapa en hyllenhet som efterliknar dem som finns i huset.

Har du redan använt dessa betongstenar för att dekorera trädgården?

Advertisement