Grovsalt på kvasten: hemligheten till perfekt golvrengöring

av Hilda Maria Morgan

05 Mars 2023

Grovsalt på kvasten: hemligheten till perfekt golvrengöring
Advertisement

Städning av golven är ett grundläggande steg för ett bra underhåll av ett hus. Dessa ytor är ju bland de som löper störst risk för att bli smutsiga, inte bara för att vi går på dem med våra fötter och våra gäster går på dem med sina fötter när de kommer på besök, utan också för att det ofta kan hända att olika produkter som livsmedel, rengöringsmedel, kosmetika eller andra kemiska ämnen faller ned på dem vilket riskerar att smutsa ner eller till och med förstöra dem.

Av denna anledning, för att rengöra dem, letar vi ständigt efter effektiva produkter, som har en stor avfettnings- och saneringsförmåga, men som samtidigt har den mildhet som krävs för att behandla även de svåraste ytorna. Och om vi dessutom lägger till en god parfym till allt detta så skulle resultatet bli riktigt optimalt. Utan att glömma underhållet av kvastarna, som är viktiga för att få bort smutsen.

Visste du att det bästa hjälpmedlet för våra golv finns i vårt skafferi? Och vi använder det dagligen, för att vara precisa. Låt oss tillsammans ta reda på hur grovsalt kan hjälpa oss att rengöra dessa ytor.

Creativo

Creativo

Våra kvastar utsätts lätt för slitage på grund av konstant gnuggning mot golvet. Hur håller man dem alltid rena och i gott skick, och på så sätt också förbättra den allmänna städningen i huset? Hemligheten är grovsalt.

Prova att strö grovsalt på din kvast med och, efter att ha låtit den exponeras för solen i en timme, lägg i den i en lösning av varmt vatten och salt i cirka 15 minuter, låt den sedan torka i solen; på så vis blir din kvast helt ren och desinficerad tack vare den kombinerade verkan av saltet och solenstrålarna och dess borst kommer inte bara att vara intakt utan också hårdare och mer motståndskraftig.

Genom att tillsätta bikarbonat eller vit vinäger till vatten- och saltlösningen kan du även använda den för att tvätta golven, som på så sätt kommer att rengöras, avfettas och saneras mer noggrant. Salt är faktiskt en desinficerande ingrediens och tack vare sin kristallina konsistens hjälper det till att ta bort smuts mer effektivt. Genom att kombinera salt med den rengöringskraft som bikarbonat och vinäger har kommer du att få det bästa resultatet.

Varför spendera pengar på dyra kemikalier när vårt skafferi är fullt av resurser?

Advertisement