Pynta hemmet med suckulenter: 11 förtrollande idéer för kreativa och överraskande arrangemang

av Hilda Maria Morgan

02 Mars 2023

Pynta hemmet med suckulenter: 11 förtrollande idéer för kreativa och överraskande arrangemang
Advertisement

Fetbladiga växter visas stolt upp i hem, butiker och på plantskolor runt om i världen. Och de finns också på kontor och flertalet offentliga platser: varför? De är helt klart växter med extraordinära egenskaper; de har förvisso sensationella former och färger... Men framför allt är det faktumet att de är så lättodlade som driver så många personer att välja dem för att dekorera sina interiörer med mera.

Dessutom lämpar de sig för att bli ett riktigt konstnärligt material, eftersom de kan växa utan behovet av en enorm mängd jord, tvärtom. Detta gör att vi också kan lägga till dem till en hel rad föremål, från porslin till gamla skor och lådor och så vidare och så vidare. Därmed blir de blommor i kreativa arrangemang som är roliga att göra och vackra att se. Ta en titt på de som föreslås nedan.

Advertisement

Inuti glasburkar, som du sedan kan dekorera, genom att måla dem, genom att slå in dem i snöre eller med många andra material. Kom dock alltid ihåg att dessa växter inte tål vattenstagnation och överdriven fukt, därför måste behållarna som du placerar dem i ha dräneringshål, eller så behöver du vattna dem väldigt lite och inte för ofta.

Advertisement

Framgången för blomsterarrangemang av denna typ beror också på de valda växterna. Om du till exempel vill använda blommande stenar (Lithops), som ser ut som färgglad småsten, räcker de praktiskt taget att kombinera flera sorter tillsammans.

Echeveriasläktet, som ser ut som rosor, är bland favoriterna i dessa dekorationer. Ofta triumferar de i mitten, och sedan fylls det på med andra växter på runtom.

Man kan också använda sig av olika typer av grus: småsten, färgglada stenar, låtsasädelstenar, men inte bara!

Lämna utrymme för fantasin även när det gäller behållarna: mycket av det gamla porslin eller den gamla keramik du har hemma skulle kunna passa bra.

Advertisement

Om arrangemanget du har i åtanke består av ett terrarium, är suckulenter ett utmärkt val.

Koppar, glas och till och med vinglas av ädelmetall: allt går att dekorera med fetbladiga växter.

Advertisement

För att inte tala om kannor och karaffer!

Och om du har en trasig kruka någonstans kan den vara perfekt att återanvända tillsammans med en sammansättning av suckulenter.

Advertisement

Vad sägs om att använda flera krukor i olika storlekar med suckulenter inuti, arrangerade på väggen för att rita ut en cirkel eller, om du skulle vilja, andra former (till och med bokstäver!).

Och det vore inte dumt att hänga upp en praktfull krans full av suckulenter någonstans!

Vilken idé tycker du mest om?

Advertisement