Grönt ljus för kreativiteten: använd vilket föremål som helst för att måla en fantastisk tavla

av Hilda Maria Morgan

13 Mars 2023

Grönt ljus för kreativiteten: använd vilket föremål som helst för att måla en fantastisk tavla
Advertisement

Hur många gånger har man inte beundrat en tavla, antingen på något museum eller i en butik eller till och med på nätet, och tänkt att det skulle vara trevligt att ha den hemma, men vem vet hur mycket något sådant skulle kosta, och var skulle vi någonsin kunna hitta ett sådant verk? Om vi ​​sedan börjar föreställa oss att pynta huset med resultaten av våra egna konstnärliga talanger, när vi aldrig verkat ha några, släpper vi tanken redan innan vi har tänkt klart den.

Visst kan vi inte improvisera för att uppnå resultat som de stora mästarnas, men väldigt ofta är vi inte medvetna om att vi fortfarande har mer än tillräckligt med färdigheter för att skapa något vackert, som vi verkligen skulle kunna hänga upp på en vägg. Och förutom kapaciteten har vi nästan säkert också allt vi behöver, eller nästan, redo hemma. Nedan förklarar vi hur du kan skapa förtrollande tavlor med vanliga föremål.

via https://www.facebook.com/watch...

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Tänk till exempel på en bild av en blommande äng, med blå himmel, gräs och massor av små blommor som fyller synfältet med praktfulla färger. Allt gjort med en impressionistisk stil, som inte överraskande nog alltid är bland de mest omtyckta över hela världen och hos alla åldrar. Det är inte så svårt som du tror, ​​och för att verkligen göra detta, förutom ett par penslar och en målarduk, kommer du ta hjälp av:

  • en gaffel
  • en disksvamp
  • aluminiumfolie
  • tops
  • en bomullsrondell
  • en klädnypa av trä

När det gäller penslarna behöver du en platt som inte är för stor, den sorten som också används för bricolage, och en tunnare med ganska långa borst, för finliret och de mindre detaljerna.

Dessutom kommer det att behövas tuber av akrylfärg: blått och ljusblått för himlen, lila för blommorna, två nyanser av grönt för gräsmattan, ljusblått och smaragdgrönt för detaljerna längst ner. Ha även några gula, svarta och vita redo. För alla andra färger kan du göra som du känner, eller titta på videon längst ner i artikeln.

Tricket är att börja med bakgrunden

Börja att placera remsor av färgerna direkt från färgtuben, generöst med färg: börja ovanifrån med två blå ränder, sedan två ljusblå (och dessa två kommer att uppta den övre halvan av duken). Strax under mitten, även om det inte är ett problem om den kommer i kontakt med de andra färgerna, placera små mängder av lila. Tre gröna ränder följer under, sedan en ljusblå och slutligen en linje av (mycket generöst) smaragdgröna prickar.

Nu, med den större penseln, sprid ut färgerna tillsammans, passera över dem med horisontella penseldrag. Först när du har nått den nedre delen av gräsmattan kan du börja med vertikala penseldrag.

Fram med gafflar och andra föremål!

Dutta hela ytan med disksvampen på den mjuka sidan, använd sedan gaffeln för att skrapa bort färgen: det blir blomstänglar och grässtrån.

En liten boll av aluminiumfolie används för att picka ljusgrönt ovanför stjälkarna, medan ett litet gäng förenade tops, doppade i gult, skapar blomställningarna.

Ditt lilla mästerverk tar form, och du kan se hur lätt det är att göra, och framför allt hur fantastisk sluteffekten är, i videon nedan, där du också kommer att upptäcka ytterligare en videohandledning för ännu ett gör det själv-konstverk.

Advertisement

https://www.facebook.com/watch...

Advertisement