Inred vardagsrummet eller relaxavdelningen utomhus med pallar: låt dig inspireras med av dessa 12 kreativa förslag

av Titti Carlberg

30 Oktober 2023

Inred vardagsrummet eller relaxavdelningen utomhus med pallar: låt dig inspireras med av dessa 12 kreativa förslag
Advertisement

Pallar är ett ekonomiskt och mycket mångsidigt material för att skapa många intressanta möbler och inredningsprojekt och hjälpa dig att helt renovera ditt hem även om din budget är begränsad. Om du är bekant med DIY-projekt kommer det att bli väldigt enkelt för dig att beväpna dig med en hammare och lite spik, en bågfil, lim och färger för att skapa otroliga inredningstillbehör för att helt renovera alla rum i din bostad.

I vardagsrummet eller på balkongen och terrassen kan du skapa intressanta projekt med pallar som råvara, vilket ger dina rum ett fantastiskt nytt utseende. Soffor, bokhyllor, vardagsrumsbord och TV-bord kan enkelt produceras hemma om du sätter din fantasi och kreativitet i bruk, och dina manuella färdigheter på prov.

Nedan tipsar vi om 12 kreativa idéer för att möblera vardagsrummet eller terrassen med pallar.

Advertisement

1. Marrittimo vardagsrumsbord

Du kommer alltid att känna dig som att du är på semester med detta soffbord, med en glasskiva som skyddar en liten strand med snäckor.

Advertisement

2. Soffa med stödyta

Fyra pallar staplade i par kan enkelt förvandlas till en bekväm soffa med ett inbyggt stöd med mjuka och färgglada kuddar.

3. Väggskrivbord

Att skapa en liten studieyta i vardagsrummet med ett snyggt väggskrivbord. Att skapa det med pallar är ett enkelt och snabbt jobb.

4. Ett öppet vardagsrum

Inred din balkong eller terass med en soffa och ett bord av pallar. Välj några vita kuddar för ett elegant intryck eller färgade om du vill ha ett mer levande resultat.

5. Avdelare av pallar

Dela upp två distinkta områden i ditt vardagsrum med en avdelare gjord av trälister från pallar.

Advertisement

6. Rustik hylla

Det kommer inte behövas några ändringar på pallen för att skapa en rustik hylla. Lägg bara till två ben för att stödja den mot väggen.

7. Växter bakom soffan

Dekorera bakom soffan med stil, skapa ett växtställ av pallar. Använd suckulenter om du inte har gröna tummar.

Advertisement

8. Bokhylla

Ett lager färg och några tunna träplankor räcker för att skapa en originell och billig bokhylla till ditt vardagsrum.

9. TV-bord

Tillverka ett originellt bord av pallar till din TV. En pall uppsatt på väggen är perfekt för att ersätta tv-hållaren och pallar staplade under som rymmer konsoler, fjärrkontroller och andra tillbehör till din mediestation.

Advertisement

10. Bord med behållare

Ett vardagsrumsbord med behållare är perfekt för ett litet vardagsrum.

11. Dekorativ möbel

Skapa en enkel dekorativ möbel med en upprättstående pall toppad med en träplanka. För ett mer originellt resultat kan du välja kontrasterande färger.

Advertisement

12. Tidningsställ och fjärrkontrollhållare

Förvara dina fjärrkontroller och tidningar snyggt i ett tidningsställ av trä. Du kan skapa det av pallbrädor med dina bara händer.

Och vilka möbler har du redan gjort eller planerar göra av pallar?

Advertisement