13 ytterdörrar med en fängslande design för en ingång som man lägger märke till

av Hilda Maria Morgan

09 Mars 2023

13 ytterdörrar med en fängslande design för en ingång som man lägger märke till
Advertisement

Det sägs alltid att entrén är lite som hela husets visitkort, det som lämnar det första intrycket på alla som går förbi eller ännu mer på de som besöker våra hem. Alltså är en väldesignad dörr, som inte kan gå någon förbi, ett utmärkt val för att berika heminredningen redan från och med tröskeln.

De modernare är essentiella och eleganta, med släta ytor av trä, glas eller metall. Men det finns alltid utrymme för lite kreativitet också, från olika färger på dörrarna till målade dekorationer efter ens egen smak. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Det finns en trend som blivit modern hem sedan några år: idén om en stor entré, med huvuddörren omgiven på sidorna eller till och med omgiven helt och hållet av glaspaneler. Dessa är naturligtvis fixerade och tjocka för att säkerställa säkerhet och adekvat värmeisolering.

Advertisement

Linjerna är vanligtvis mycket geometriska och sobra, eftersom det är valet av material som dekorerar. Det mest använda är trä, men inget hindrar en från att våga prova andra alternativ, som metaller, till och med mässing.

Kombinationen av trä, stål och glas är den vanligaste, och finns i tusen olika modeller, beroende på storlek och dekorationer.

Det kan finnas dörrar som består av enda dörr av normal storlek, en mycket stor eller till och med portar som består av två dörrar, med glaspaneler inplacerade också i mitten av träet.

Valet av dörrhandtag är också viktigt, och alternativen är nästan oändliga.

Advertisement

Färger: för det mesta är dörrarnas färger neutrala, naturliga eller tenderar eventuellt mot mörkare nyanser. Men varför inte överväga om en färgstark och livfull nyans, som till och med en knallgul färg, skulle kunna passa vid ingången av huset?

Pastellfärger, eller andra mer mättade och intensiva färger: det finns så många nyanser att du helt säkert kommer att hitta den färgskala som blir den perfekta för att din ytterdörr ska sticka ut.

Advertisement

Ibland kan vissa former, som en dörr som verkar ha hål i sig, absurda på papper, men när vi ser dem i verkligheten ändrar vi oss direkt.

Trä och metall kan "leka" tillsammans genom att korsas över dörren, istället för att vara avsedda för olika delar.

Advertisement

Vissa lyckas komma på fantastiska mönster även med gör-det-själv.

Ibland kan en gammal och anonym dörr åter skapa uppståndelse om den bara målas. Och inte bara med ett homogent färgskikt, utan kanske med bilder av alla de slag.

Advertisement

Färgglada pusselbitar: har du någonsin funderat över en sån här dekoration för en dörr?

Trompe l'oeil: det finns de som målar detaljer på dörrarna som verkar äkta!

Hur skulle du förändra din ytterdörr?

Advertisement