Green beauty: du behöver bara två naturliga ingredienser för ett resultat värdigt ett spa

av Hilda Maria Morgan

02 Mars 2023

Green beauty: du behöver bara två naturliga ingredienser för ett resultat värdigt ett spa
Advertisement

Skönhetsbehandlingar ger oss ett välbefinnande som vi älskar att unna oss då det är möjligt, och valet från spa till kosmetiska produkter av olika slag är väldigt brett, men innebär också, för det mesta, en extra kostnad som inte alltid ligger inom vår budget. Därför händer det att vi släpper på vår disciplin lite mer vid vissa tillfällen. Sedan finns det fall där de köpta produkterna inte var så effektiva som vi hade önskat, eller så kanske vi behöver så naturliga ingredienser som möjligt för att undvika allergiska reaktioner.

Bland de vanligaste sätten att ta hand om huden har vi exfolieringen, vilken innebär många fördelar. Men hur är det med möjligheten att skapa en supereffektiv skrubb hemma, med endast två naturliga ingredienser? Det kan vara det gröna alternativet som passar just för dig, om du inte har provat det ännu.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vi syftar på ett mycket utbrett hjälpmedel, som kan anpassas någorlunda efter behov och smak. Det handlar i själva verket om att skapa en produkt med bara två ingredienser som vi med största sannolikhet har i köket: kaffesump och olivolja.

Kaffesump är på grund av sin konsistens och kornighet perfekt att använda som ett exfolierande element. Det är bäst att använda de som du redan har torkat (och på ett sådant sätt att de inte har utvecklat mögel, vilket händer om de torkar i slutna behållare eller när det är för mycket i en enda behållare), men egentligen kan du också använd kaffesump som fortfarande är lite fuktig.

Oljan, å andra sidan, är det återfuktande och närande elementet för huden. Olivolja finns ofta i flertalet hudprodukter, men om du inte vill använda just den är sötmandelolja också mycket lämpad. Kokosolja kan också användas (men smält), såvida den i ditt fall inte är komedogen, det vill säga främjar uppkomsten av pormaskar.

Advertisement

Hur man förbereder skrubben

Hur man förbereder skrubben

Pexels

Du behöver helt enkelt ta en skål och lägga i tre kaffesumpar i den. Tillsätt sedan två matskedar olja. Om du vill kan du även lägga till en tesked brunt farinsocker (ej finkornigt). Blanda så att du får en lätt fet produkt som ska gnuggas försiktigt på huden och fortsätt med att massera en stund för att fördela oljan väl. Skölj sedan bort allt och när behandlingen väl är klar kommer du att känna att huden är mycket mjukare och slätare än innan.

Om du använder torr kaffesump kommer den inte ha en stark lukt. I så fall, innan du blandar ingredienserna, kan du även tillsätta några droppar av en eterisk olja efter behag.

Utan att spendera någonting alls kommer du alltid att ha en perfekt skönhetsbehandling nära till hands!

Advertisement