Duschskenor som alltid är fulla av mögel: så här rengör man dem med pappershanddukar

Hilda Maria Morgan

26 Februari 2023

Duschskenor som alltid är fulla av mögel: så här rengör man dem med pappershanddukar
Advertisement

Duschen, liksom hela badrummet, är den fuktigaste platsen i huset och därför den som är mest utsatt för mögel. Om det kan vara komplicerat att förhindra eller ta bort mögel från väggar, kakel och hyllor, finns det ett område i duschen där uppgiften nästan är omöjlig: skenorna. Silikonet som fixerar dem och hörnen är ställen där möglet slår rot som envisast, vilket gör det mycket svårt att ta bort det utan att också skada duschkabinen.

Det finns många hjälpmedel som tillåter oss att effektivt ta bort mögel samtidigt som vi förhindrar dess efterföljande nybildning och, om det första vi kommer att tänka på är blekmedel med alla de olägenheter det innebär, är ett av de bästa ändå en absolut ofarlig produkt, som inte lämnar obehagliga rester efter sig och inte skapar obehag av något slag: väteperoxid. Låt oss tillsammans ta reda på hur man kombinerar det med pappershanddukar för att permanent bli av med mögel från duschskenorna.

Advertisement

Creativo

För att definitivt lösa mögelproblemet räcker det att skaffa fram två enkla ingredienser:

  • 10 volymer väteperoxid (den sort som vanligtvis används för hushållsbruk)
  • en rulle hushållspapper; både hushållspapper och toalettpapper fungerar (helst det 2-skiktiga, eftersom det andra går sönder väldigt lätt) eller de läskpappersrullar som vanligtvis används på industriell nivå är bra.

Proceduren är mycket enkel och mycket snabb: i själva verket behöver du bara lägga 3 lager av absorberande papper på skenorna (vi rekommenderar att du använder rullar för att få bitar av exakt längd på skenan), häll sedan väteperoxid över dem tills de är mycket väl impregnerade. Tryck till papperet så att det fäster perfekt på skenan och låt det verka i minst 2 timmar, eller ännu bättre över en natt.

När du tar bort papperet kommer smutsen lätt att lossna. Ta bort eventuella rester med hjälp av en gammal tandborste så blir dina skenor som nya igen!

Om du inte har väteperoxid hemma (vilket dock är det bästa botemedlet för att eliminera mögel) kan du också använda ättika, en pasta av bikarbonat och vatten eller citronsyra (150 g i 1 liter vatten) eller citronsaft. Resultatet kommer att bli lika enastående.

Är du redo att se dina skenor glänsa igen?

Advertisement