Organisera med stil genom att vika filtar på kreativa sätt

av Hilda Maria Morgan

12 Februari 2023

Organisera med stil genom att vika filtar på kreativa sätt
Advertisement

På soffor, fåtöljer och sängar kan en filt redo för att vi ska kunna göra oss bekväma aldrig saknas, speciellt inte under årets kallaste perioder - men man det kan alltid vara mysigt att ha en lätt pläd även på de kallare vår- eller sommarkvällarna. Därmed är det lätt att det i våra hem finns många filtar redo att användas när som helst, och kanske finns det även garderober fulla av filtar som används mer sällan men som kommer väl till pass när det kommer gäster.

Vanligtvis viker vi dem och bildar kvadrater eller rektanglar. Och när vi förvarar dem i vardagsrummet eller sovrummet, redo att användas, placeras de i de flesta fall helt enkelt (eller kastas!) på någon möbel. Har vi extra-filtar kanske de ligger på hög i en korg någonstans i rummet. Varför inte vika dem på ett estetiskt tilltalande och lite mer kreativt sätt istället? Du kan göra många kompakta rullar, med dekorativa veck för att hålla dem stängda: de tar mindre plats och är vackrare att se på!

via Federica | Casa e organizzazione - Instagram

Advertisement
sweet.moments.af/Instagram

sweet.moments.af/Instagram

Det finns flera sätt att göra detta på, men det vi beskriver idag är väldigt enkelt och snabbt. Faktum är att en video på Instagram-kontot sweet.moments.af, som är tillägnad tips för hemmet, inredning och organisation, visar det också för oss med bara några få steg.

Dragen som ska utföras är få, och vi sammanfattar dem nedan:

1.       Bred ut filten på sängen så att den inte har några veck.

2.       Vik den på mitten.

3.       Ta ett hörn längst upp och för det mot mitten.

4.       Ta nu det nedre hörnet, mittemot (mot dig), och för det till mitten, som om du skulle korsa den. På så sätt lyfter du hela ena sidan av filten.

5.       Ta sedan filten och placera den (utan att lossa vecken) framför dig, som om det vore en vertikal pil som pekar mot din kropp.

6.       Ta den övre spetsen och vik den nedåt, men utan att matcha den med den nedre: den måste nå ungefär 3/4 av filten.

7.       Nu är det bara att rulla uppifrån och ner.

8.       Stick till sist in den nedre spetsen i utrymmet som bildas på utsidan av rullen.

Det låter mer komplicerat än vad det är, men klicka bara här för att se hur snabbt och enkelt det är.

Allt du behöver göra är att följa videon, göra ett par tester så är du redo att göra i ordning filtarna och att dekorera smakfullt med dem.

Advertisement