Dammning av väggar och tak är lättare med denna innovativa metod

av Hilda Maria Morgan

16 Februari 2023

Dammning av väggar och tak är lättare med denna innovativa metod
Advertisement

Vi glömmer ofta bort väggar och tak när vi sköter städningen av huset, men även på dessa ytor lägger sig damm och spindelväv, som det vore bra att regelbundet avlägsna. Då taket är väldigt högt upp och är svårt att nå utan hjälp av stolar eller stegar förbises de ofta, speciellt när vi har bråttom eller om vi har svårt att gå upp på stolar eller i stegar.

Visste du att det finns en metod för att damma av dessa stället på ett ögonblick och utan ansträngning? Du kanske tänker på dammvippan, som förvisso är ett mycket bekvämt redskap för att nå de högsta punkterna, men det finns ett ännu effektivare och säkert mer hållbart sätt. Vi är säkra på att efter att ha upptäckt det kommer du alltid att ha väggar och tak helt fria från damm! Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement
come cucinare/YouTube

come cucinare/YouTube

För att permanent eliminera damm från väggar och tak räcker det att du utrustar dig med:

  • en sprayflaska
  • en kvast eller mopp
  • dokumentklipp
  • en mikrofiberduk
  • golvrengöringsmedel
  • vatten

Börja med att späda ut 60 ml golvrengöringsmedel i en liter vatten och häll den resulterande blandningen i en sprayflaska. Förbered sedan kvasten genom att linda in den i mikrofiberduken som du fixar med metallklämmorna; det är viktigt att trasan som används är i mikrofiber, eftersom den med sin antistatiska kraft tar bort damm mer effektivt sätt, men dessutom kommer att bromsa dess återkomst.

Advertisement
come cucinare/YouTube

come cucinare/YouTube

Nu är det dags att spraya blandningen på duken och passera kvasten på väggen och taket för att ta bort spindelväv och damm. Tack vare denna metod kan du enkelt rengöra alla de mest otillgängliga platserna i ditt hem, inklusive höga möbler, luftkonditioneringsapparater, taklampor. Blandningen är också lämplig för användning på möbler, väggar, tak, garderober: den lämnar inte ränder och skadar inga ytor. Och ditt hem kommer alltid att vara fritt från damm!

Genom att förbereda blandningen med 180 ml golvtvättmedel, 90 ml vit vinäger och 100 ml vatten får du istället ett utmärkt medel mot insekter, att användas enligt ovan men även för att sprayas direkt på fönstren och myggnäten.

Redo att damma?

Advertisement