11 förtrollande idéer för att dekorera tvätthörnan med en känsla av vintage

Hilda Maria Morgan

11 Februari 2023

11 förtrollande idéer för att dekorera tvätthörnan med en känsla av vintage
Advertisement

Att ha ett ställe dedikerat till tvätten hemma är mycket bekvämt. Det innebär att man kan spara tid och ansträngning när man tvättar, och kanske till och med få bättre resultat, just för att man inte behöver gå runt i hela huset för att samla in kläder, förtvätta dem, tvätta dem, torka dem eller hänga dem. Det är obestridligt att de mest avancerade och effektiva modellerna föredras när det gäller att välja de maskiner och tillbehör som krävs för att garantera framgången för tvätten. Det betyder dock inte att tvätthörnan måste ha ett ultramodernt utseende till varje pris.

Om du vill ge en känsla av vintage, till och med en rustik touch till detta utrymme, kan du göra det genom att uppmärksamma flera olika detaljer, som de som anges nedan.

Advertisement

Att arrangera en tvättmaskin och torktumlare under en stor arbetsyta skapar ett av de vanligaste och mest bekväma arrangemangen för tvättstugan. Men om du vill ge det här utrymmet ett vintage-utseende, kan hyllan vara gjord av trä, kanske också med ett lite slitet utseende.

Det enklaste sättet att lägga till en känsla av vintage till olika rum är att dekorera dem med skyltar, särskilt i trä. I det här fallet skulle det kunna vara användbart att ha skyltar som visar hur man sorterar tvätten.

Advertisement

Och när det gäller skyltar, vad passar bättre än en av återvunnet trä som tillkännager syftet med rummet? Även trälådor som man kan ordna de olika typerna av tvätt i, före eller efter tvätt eller för det som ska strykas, är ett perfekt inredningstillbehör i dessa sammanhang.

Att klä väggarna med vita brädor och lägga till antika lampor eller ljuskronor: en oklanderlig kombination för dem som vill skapa en rustik vintagestil, men i modern smak.

Svart tavel-färg kan också användas på någon träyta i rummet.

Advertisement

Om du lyckas hitta tillbehör för omhändertagandet av tyger eller för hantering av tvätten (borstar, saxar, tänger, etc.) som har ett vintage-aktigt utseende, så är de inte bara bekväma hjälpmedel utan också dekorativa att ha synliga.

Träklädnypor för att hänga kläder är ett måste i tvättstugan, och skulle även kunna inspirera till väggdekorationer.

Advertisement

Så tveka inte att leta efter tavlor och tryck som ger en gammaldags look till din tvätthörna.

Uppmärksamhet på detaljer är viktig: inga moderna förpackningar, utan behållare av "gamla" material. Burkar, korgar med mera behöver vara tillverkade av glas, metall, trä, rep och liknande.

Advertisement

När du har plats att fördela ett helt rum till tvättstugan, så kommer det säkert också att finnas en mycket bekväm diskho. Om du verkligen ville göra allt vintage och rustikt, varför inte en diskho i betong?

Upphängda torkade blommor, trämöbler, tryck på väggarna: du kan använda tusen knep för att få det utseende du vill ha.

Gillar du idén med en tvättstuga i vintage-stil hemma?

Advertisement