Hänga upp väskor och accessoarer i sovrummet: 4 riktigt originella idéer

av Hilda Maria Morgan

26 Maj 2023

Hänga upp väskor och accessoarer i sovrummet: 4 riktigt originella idéer
Advertisement

Det händer väldigt ofta att man har en stor samling väskor och accessoarer och en garderob eller klädkammare som är för liten för att kunna förvara dem snyggt och prydligt.

Lösningen kan vara lika till synes självklar som användbar, genialisk och estetiskt tilltalande. Väggarna finns tillgängliga och många mycket originella sätt att utnyttja dem på, genom att hänga upp väskor och accessoarer på dem på ett ovanligt och scenografiskt sätt. Faktum är att det finns många element och material som kan bli speciella väskhållare och tillbehör och samtidigt sensationella inredningselement.

Genom att fortsätta läsa nedan kommer du förstå bättre vad vi syftar på.

Advertisement

Ett riktigt användbart tips att överväga för att ordna väskor och accessoarer i sovrummet, och därutöver, är att fixera en snygg gren på en fri vägg. Genom att välja en som är lämplig för att hänga upp kläder eller accessoarer kan den utgöra denna mycket bekväma funktion och samtidigt vara ett fantastiskt dekorativt element. Grenen har fördelen att den kan anpassas till olika inredningsstilar och om så önskas kan den göras mer lämpad för miljön den är placerad i, till exempel genom att man målar den.

Advertisement

En annan lösning som är lika praktisk som den är vacker är en stege i trä eller annat material, som matchar sammanhanget och fyller funktionen som väskställ och för andra tillbehör. Även i det här fallet kan du välja att göra stegen personlig och dekorera den efter eget tycke, kanske genom att måla den. Och för att göra den säkrare skulle man kunna fästa den på väggen, som en riktig installation. Med rätt inredningsstrategi kan det bli en av rummets höjdpunkter och det som ger det där lilla extra vad gäller stil och personlighet.

För den som älskar mer fantasifull och mindre formell inredning är en ytterligare idé att fylla väggen med klädhängare i olika storlekar. Väggen kommer att dekoreras med roliga enfärgade eller flerfärgade prickar, beroende på hur du vill definiera stilen i rummet. Och på dessa läckra prickar kan du hänga vad du vill.

Den sista idén, varken för sin skönhet eller nytta, är att fästa träplankor, även återvunna sådana, eller från lastpallar på väggen, för att användas som väskhållare och tillbehörshållare. Genom att applicera knoppar på dem blir de en sorts väldigt speciell anslagstavla där du kan hänga upp vad du vill. Och kontrasten mot väggen, oavsett om den är vit eller färgad, kommer att bli riktigt härlig.

Vilka av dessa inredningsidéer skulle du genast vilja kopiera?

Advertisement