Förvandla en stökig garderob till en välutrustad och organiserad tvättstuga

av Hilda Maria Morgan

27 Juni 2023

Förvandla en stökig garderob till en välutrustad och organiserad tvättstuga
Advertisement

Tvättmaskiner är bland de mest använda vitvarorna i våra hem, men de har aldrig en exakt placering. Vissa människor har dem i badrummet, andra i köket. Någon har turen att ha en tvättstuga, någon annan bara ett hörn avsett att hysa tvättmaskinen, ibland även torktumlaren. Något som är säkert är i alla fall att våra tvättytor ofta snabbt blir stökiga platser, där rengöringsmedel, smutsiga kläder, torkställningar och ren tvätt blandas i ett allt större kaos.

Om du också undrar om det är möjligt att städa upp kaoset i din tvätthörna, kan du vara säker på detta: det finns ingen röra som inte kan ordnas om ordentligt och vi visar detta i den här artikeln. Genom att följa Hey Tonyas tutorial kommer vi att förklara hur man gör om tvätthörnan på ett ekonomiskt och funktionellt sätt.

Advertisement
@Hey Tonya/YouTube

@Hey Tonya/YouTube

  • Om också din tvätthörna ser extremt stökig ut är det första du behöver göra för att totalt göra om den att tömma den på allt den innehåller. Dra nytta av detta steg för att slänga allt som är trasigt eller oanvänt och som du inte längre behöver.
  • Rengör noggrant hela området, inklusive tvättmaskinen, gå sedan vidare till att omorganisera utrymmet genom att skaffa stapelbara behållare, vilket gör att du kan dra fördel av utrymmet vertikalt.
  • Om du inte har gjort det ännu, montera en hylla ovanför din tvättmaskin: du kan förvara alla dina rengöringsprodukter där och kommer få ut det mesta av allt tillgängligt utrymme.
Advertisement
@HeyTonya/YouTube

@HeyTonya/YouTube

  • Fyll dina behållare som du vill: till exempel kan du gruppera dina produkter efter avsedd användning, kanske tilldela en låda till strykprodukter och strykredskap, en till produkter till golven och så vidare; kom ihåg att lägga höga tvättmedel och alla de produkter du använder oftast i de övre behållarna.
  • Rullarna med hushållspapper eller toalettpapper kan tas ut ur originalförpackningen, som vanligtvis är mycket otympliga, och placeras i en rad längst bak på din hylla, då kommer de att ta upp väldigt mycket mindre plats.
  • Sätt upp krokarväggen bredvid tvättmaskinen för att förvara kvastar, sopskyfflar och borstar, de kommer ta mindre plats och är alltid redo att användas.
  • Under hyllan kan du hänga upp krokar som håller korgar med handtag. På så sätt har du alltid behållare redo för dina smutsiga kläder men även för den tvätten som ska hängas eller strykas.
  • Ovanför torktumlaren kan du placera en bricka med alla dagliga tvättprodukter: tvättmedel, sköljmedel, blekmedel, vinäger, klädnypor.

Din tvätthörna kommer att bli perfekt organiserad och kommer att verka mycket rymligare. Titta på videohandledningen nedan för att bli inspirerad!

Advertisement