Njut av naturen med 12 budgetvänliga gör-det-själv-utemöbelprojekt

av Hilda Maria Morgan

22 Juli 2023

Njut av naturen med 12 budgetvänliga gör-det-själv-utemöbelprojekt
Advertisement

När du har en trädgård eller terrass till ditt förfogande vill du oftast njuta av naturen så fort vädret tillåter och för att göra det behöver du inreda dina utrymmen med allt du behöver för att alltid garantera maximal komfort. Det finns många produkter tillgängliga för att möblera våra hems uteutrymmen, men det är ofta väldigt dyra lösningar som inte passar våra miljöer.

Så varför inte prova med DIY-möbler? Billiga, enkla att göra med återvunna material och perfekt anpassningsbara efter våra behov, de kommer inte bara att låta dig njuta av underbara dagar utomhus, utan kommer också att ge dig tillfredsställelsen av att ha skapat ett underbart projekt.

Nedan föreslår vi 12 projekt för vackra och billiga utemöbler.

Advertisement

1. Lastpallar och kuddar

Enkla lastpallar täckta med kuddar är perfekta för att skapa en bekväm utomhussoffa.

Advertisement

2. Byggmaterial

Om du nyligen har renoverat ditt hem kan du enkelt återvinna materialet som blivit över från renoveringen och annars skaffa lite tegelstenar och mjuka kuddar för en bekväm, enkel och otroligt billig bänk.

3. Stockar runt elden

Om du älskar kvällar runt elden, gör en eldstad och omge den helt enkelt med stubbar. Det blir som att campa i skogen!

4. Hängmatta

Allt du behöver är ett starkt tyg och rep, rejäla krokar och trästolpar för att skapa en underbar och avkopplande hängmatta. Du kan också välja att använda husets väggar eller stora träd som stöd eller till och med skapa en träpergola; låt fantasin flöda!

5. Däckpuffar

Har du precis bytt däck på bilen och vet inte vad du ska göra med de gamla däcken? Klä in dem med rep för att göra fantastiska puffar till din trädgård! Med en träskiva kan du också göra ett bekvämt bord.

Advertisement

6. Inomhusmöbler

Även inomhusmöbler kan enkelt inreda dina utomhusutrymmen. Om du har gamla möbler som fortfarande är i gott skick räcker det med några enkla drag för att förvandla dem till perfekta utemöbler. Vara kreativ.

7. Inte bara ett bord

Skaffa dig en industriell träspole för detta underbara mångsidiga projekt. Ett matbord med inbyggd ishink, krokar och hyllor för dina glas, flaskor och alla dina aptitretare. Lysande!

Advertisement

8. DIY-gunga

Finns det något mer avkopplande än att ägna sig åt en avkopplande eftermiddag genom att gunga lugnt i skuggan? Att göra en gunga är superenkelt med hjälp av en lastpall, rep och rejäla krokar. Hänga den på din veranda eller i ett träd, eller skapa en träram, du kommer säkerligen att älska den.

9. Korgmöbler

Korgmöbler är perfekta som utemöbler: en korg kan bli ett bord med behållare, fåtöljer och bänkar, utrustade med mjuka kuddar och bekväma säten.

Advertisement

10. Bord med eld

Njut också av hösten utomhus med ett centralt eldstadsbord. Det kommer också att skapa en trevlig mysig atmosfär.

11. Schäslong

Med trälastpallar eller träplankor kan du enkelt bygga en bekväm schäslong. Njut av den sällskap av en god bok.

Advertisement

12. Relaxplats i stugan

För de mer ambitiösa, som har mer utrymme tillgängligt, prova att bygga en hydda för din relaxavdelning utomhus.

Har du redan valt vilket projekt du ska genomföra?

Advertisement