Inga mer dyra deodoranter: ta reda på hur du använder tandkräm för att få en väldoftande toalett

av Hilda Maria Morgan

09 Februari 2023

Inga mer dyra deodoranter: ta reda på hur du använder tandkräm för att få en väldoftande toalett
Advertisement

Att ha ett väldoftande badrum är ett nöje för alla, och det element som mest äventyrar detta resultat är toaletten. Därför spenderas mycket ofta avsevärda summor pengar på att köpa deodoranter av olika slag, sådana som ska fästas på fälgen eller till och med produkter som ska lösas i vatten. Och för att sprida en behaglig doft i hela badrummet används ofta många olika parfymörer, eller till och med gör det själv-medel.

Men vad kan man säga om försöken att bara låta toaletten sprida en behaglig lukt i hela rummet efter varje användning? För att göra detta, utan att behöva köpa speciella deodoranter, kan du också ta till ett billigare gör det själv-alternativ för vilket allt du behöver är en tub tandkräm.

via JECA SVAŠTARICA/YouTube

Advertisement
JECA SVAŠTARICA/YouTube

JECA SVAŠTARICA/YouTube

En video på YouTube, redigerad av JECA SVAŠTARICA:s kanal, visar hur man gör. För att följa hennes exempel är allt du behöver göra att skaffa en sax och en robust knappnål (eller något vasst, som en spik).

Proceduren är ganska enkel:

1.       Klipp av de två hörnen på tuben på den platta änden i botten.

2.       Var mycket noggrann och använd knappnålen eller spiken för att göra en serie små hål längs hela tuben. De behöver inte vara särskilt stora, det räcker med att bara sticka hål i höljet.

3.       Tryck lite så att det kommer ut lite tandkräm.

4.       Skruva av locket lite grann utan att ta bort det helt.

Vid det här laget behöver du bara sätta in hela tuben med tandkräm i toalettstolen. Efter hand kommer tandkrämen att släppa ut sin doft med vattnet som används varje gång toaletten spolas. Du kan se alla detaljer om proceduren i videon, som också innehåller ett annat användbart knep på den mest effektiva metoden för att sätta dit deodoranter som hänger från toalettkanten.

Ett liknande alternativ för att utnyttja toalettstolen är att då och då hälla i några droppar av en valfri eterisk olja! En skvätt tvättmedel rekommenderas också ofta: dofteffekten är obestridlig, men det är ett trögflytande ämne som inte löser sig lika bra i kallt vatten och kan riskera att orsaka stopp i avloppen på sikt.

Hade du redan testat detta tandkrämshack?

Advertisement