Mellan stil och komfort: 10 fantastiska sätt att använda svävande hyllor

av Hilda Maria Morgan

02 Februari 2023

Mellan stil och komfort: 10 fantastiska sätt att använda svävande hyllor
Advertisement

De kallas svävande hyllor eftersom de ser ut sväva mitt på väggen. De är en bekväm, platsbesparande och otroligt snygg inredningslösning. Och det verkar som att de alltid är trendiga, även om de kan utformas på tusen olika sätt för att från gång till gång anpassa sig till stilen i miljön där de placeras.

Alla som inte älskar hyllor, räck upp handen. Vi tror att det är omöjligt att inte älska dessa, eftersom det är ett val som alltid visar sig vara rätt, i vilken version du än föredrar.

Materialen, färgerna, formerna, ordningen de ska placeras i kan vara oändliga, speciellt när du har en stor vägg och mycket kreativitet till ditt förfogande. Nedan visar vi några som du kan hämta inspiration från.

Hyllor gjorda med obehandlade träplankor är det perfekta valet för en rustik stil som strävar efter att vara modern och elegant. Här ligger originaliteten i råvaran snarare än i formen eller arrangemanget.

Advertisement

För den som vill hålla sig till det minimala, men med en scenografisk touch, är arrangemanget som skapar formen av ett träd gjort av bashyllor kombinerat med en stödjande struktur av samma färg och material en idé att överväga.

Förfarande för att vara minimal men med smak och originalitet kommer en enda hylla, med ytan snidad i steg och placerad diagonalt, att bli en spektakulär "svävande" bokhylla.

För att fortfarande stilfullt förvara böcker och göra dem till ett utmärkt inredningselement kan man överväga att ha hyllor i form av en ram, som de på bilden. Genom att välja tunna och något fristående från väggen kommer du accentuera den tredimensionella effekten och göra böckerna till medelpunkterna.

En tidlös klassiker är hörnhyllorna, som lyckas ta tillvara på hörnens potential, både ur synvinkeln av utrymmet som utnyttjas och från den estetiska och stilmässiga synvinkeln.

Advertisement

Strålkastare under hyllorna är ett sätt att accentuera dess skönhet och samtidigt lysa upp miljön. De kan vara en utmärkt lösning för den som inte gillar belysning från ovan eller som ändå vill integrera en belysning.

Och varför inte placera en stor svävande hylla ovanför sänggaveln istället för den gamla vanliga tavlan? Fördelen är att du kan placera allt på den, även byta ofta, efter behov och periodens humör.

Advertisement

Genom att korsa vertikala och horisontella hyllor kan du skapa en mycket speciell struktur som påminner lite om spelet tetris eller, om du vill, en liten labyrint. I allmänhet, med former och korsningar, kan du verkligen vara kreativ.

Medan hyllorna i köket, med speciella krokar i delen nedan, lämpar sig för att bli utmärkta glashållare att eventuellt placeras i en mycket originell barhörna.

Advertisement

Och slutligen, för dem som gillar detaljernas elegans och geometriska formers symmetri, här är hur man enkelt skapar en sfär genom att placera hyllor i olika storlekar på väggen. Det är en väldigt enkel effekt att återskapa men den är verkligen effektfull.

Vilka av dessa idéer känner du direkt för att kopiera?

Advertisement