10 barnkammare i neutrala färger och fulla av stil, för ett rum som passar pojkar och flickor

av Hilda Maria Morgan

18 Februari 2023

10 barnkammare i neutrala färger och fulla av stil, för ett rum som passar pojkar och flickor
Advertisement

Färgkodning är en vana som är inarbetad i allas tankesätt, över hela världen. Så när det gäller att inreda barnkammaren som kommer vara våra barns rum, blir rosa och alla intilliggande nyanser alltid rådande när det gäller flickor, och blått för pojkar. Det är förstås inget fel med det, förutom kanske det faktum att det kan vara restriktivt och inte särskilt originellt. Eller snarare: vad hindrar dig från att inreda ett rum för barn i nyanser av orange, eller grönt, eller till och med i grå nyanser varvat med livligare toner?

När allt kommer omkring, är det viktiga att miljön är välkomnande, fridfull och rolig. Leksaker, inredningstillbehör, sängkläder och allt som får dessa rum att kännas levande gör resten. Nedan hittar du några verkligt oemotståndliga idéer för barnkammare med mindre självklara färger men som verkligen är stilfulla.

Advertisement

En mycket ljus taupe på väggarna, och sedan vitt och ljust trä för alla möbler, med essentiella och moderna linjer. Det blir duken att sedan färglägga med olika leksaker och prydnadssaker!

Advertisement

Grått, liksom en vägg med svarta prickar på en vit bakgrund, passar väldigt bra tillsammans med varma och naturliga nyanser som terrakotta och tegel. Eller trägolv. Allt känns välkomnande.

Även grönt är en färg som lämpar sig, i sina oändliga nyanser, för att inreda en barnkammare, kanske med mer intensiva nyanser på väggarna och mildare på möblerna, eller vice versa!

Mintgrå, vit, en stor och varm matta: ett ljust och trevligt rum att se.

Många färgglada prickar på en vit vägg, ordnade slumpmässigt: det krävs inte mycket för att muntra upp väggarna utan att nödvändigtvis ta till rosa och ljusblått.

Advertisement

Och hur är det med gradvis tonade nyanser, från mörkast till ljusast när du når taket? Du kan göra det med tusen färgpaletter.

Sedan finns det många alternativ om du funderar på att dekorera en vägg (eller fler än en) med dekorativa motiv tex. inspirerade av natur och djur.

Advertisement

Det skulle kunna vara massa blommor eller blad, till och med enfärgade eller inte ifyllda, eller många stiliserade djur som kommer att stimulera massor av berättelser.

De här väggarna som ser ut som scenarier från en berättelse och kan skapas med speciella tapeter eller genom att måla riktiga väggmålningar.

Advertisement

Sedan finns det teman: djungeln, skogen, slottet och så vidare och så vidare. Barn gillar många olika berättelser, oavsett kön.

Vad sägs om en gener free barnkammare som dessa?

Advertisement