Ljusare och mer väldoftande speglar: 4 huskurer som lämnar en härlig lukt i badrummet

av Hilda Maria Morgan

03 Februari 2023

Ljusare och mer väldoftande speglar: 4 huskurer som lämnar en härlig lukt i badrummet
Advertisement

När vi går in i ett badrum är det lätt att uppmärksamheten dras till den plats där spegeln är placerad: både för att den vanligtvis har en tydlig position i förhållande till övriga möbler och sanitetsgods, och både för att det är en stor reflekterande yta, som förstärker ljuset i hela rummet. Det är därför självklart att om den är full av stänk av tvål eller tandkräm, spår av kalkavlagringar, ränder som blivit över från förra gången vi rengjorde den, eller kanske till och med några fingeravtryck, fångar alla dessa komponenter direkt vår uppmärksamhet.

Hur rengör man glaset ordentligt då? Det kommer att vara nödvändigt att lösa upp smutsen med något lämpligt ämne. Och förutom specifika produkter som finns att köpa i affärerna finns det många traditionella gör det själv-metoder som kan komma väl till pass. Vissa av dem har även fördelen att de lämnar en behaglig doft i hela badrummet. Läs vidare för att få veta mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Citronsaft: citronsaft fungerar på glas och metall, för att rengöra dem och få dem att glänsa. Alltså kan du pressa en citron i en liten skål, och sedan eventuellt späda ut den med lite vatten (högst en andel av 1:1, d.v.s. i lika delar), och doppa trasan eller mikrofiberduken och sedan föra den över spegelglaset. Om vattnet i ditt hem är mycket hårt är det bättre att använda
  • Talkpulver: fyll en sprayflaska med 350 ml varmt vatten och häll sedan i 1 matsked talk. Stäng, skaka väl och spraya på en mikrofiberduk (eller en trasa för glas) och gnugga på ett regelbundet sätt. Ha en annan ren, torr trasa redo, att gnida över glaset när det är väl torkat, för att ta bort eventuellt damm.
  • Citronsyra: för att få en citrusliknande doft som den från citronsaft kan du även lösa upp en eller två matsked citronsyra i en halv liter varmt vatten, häll upp det i en sprayflaska och använd det som ett vanligt glasrengöringsmedel. Om du vill, tillsätt också två matskedar denaturerad alkohol, vars lukt snabbt försvinner.
  • Vi vet att vinäger också är en utmärkt allierad för att putsa fönster, men den har en lite obehaglig lukt: den försvinner efter ett tag, men om du istället vill att en behaglig doft ska bli kvar kan du tillsätta 3 eller 5 droppar av en eterisk olja efter eget val.

Om du också har ett fönster i badrummet kan du använda samma metoder för att rengöra det glaset, då blir den behagliga rena lukten ännu mer intensiv.

Advertisement