8 roliga pyssel för att kreativt återvinna toalettpappersrullar och knappar

Hilda Maria Morgan

27 Januari 2023

8 roliga pyssel för att kreativt återvinna toalettpappersrullar och knappar
Advertisement

Ibland glömmer vi att det i många fall krävs väldigt lite för att underhålla barn: fritidssysselsättningarna är många, nuförtiden, och ofta är de långt ifrån manuella aktivitet som kan hjälpa dem att uttrycka sin kreativitet. Så varför inte spendera några timmar, då och då, tillsammans med de små för att förvandla vanliga föremål till skapelser fulla av fantasi och färg? Det räcker verkligen med en enkel idé för att sedan låta sig ryckas med av inspiration, och samtidigt uppskatta och använda sig av vanliga material som glömts bort någonstans i huset.

Vi vet att kartongrören inuti toalettpappret är ett dyrbart avfall, och om vi sedan kombinerar dem med färgglada knappar så krävs inte mycket annat för att skapa många fina små hantverk, som de du ser nedan.

Advertisement

Tutorial via survivingateacherssalary.com

Har det någonsin slagit dig att ett rör av papp kan bli en katt? Kanske inte, och det skulle vara roligt att upptäcka detta tillsammans med barnen, med lite färgat papper, lim och knappar i olika former, som därmed också kan bli användbara verktyg för att lära sig former och färger.

Tutorial via easypeasyandfun.com

En pappcylinder lämpar sig för att bli en elegant smoking med bara lite svart papper och några färgade knappar för att symbolisera... Knapparna! Och sedan får inte flugan, som också kallas papillon, saknas. Det ordet betyder fjäril, så om du har någon passande pasta (formen som kallas fjäril), behöver du bara lite lim för att sätta ihop det hela!

Advertisement

Tutorial via kidsactivitiesblog.com

En söt blomma: rulla ut kartongröret och klipp ut kronbladen. När de väl är sammanfogade kan de målas och sedan dekoreras med pistillen i mitten, som skapas av en knapp i den färg du önskar.

Tutorial via madetobeamomma.com

För att skapa roliga miniatyrrobotar är det bättre att använda färgat papper, färgglada piprensare och silverpapper samt kartong och knappar. De kommer att få ett rymdutseende!

Tutorial via thebestideasforkids.com

Tänk om det där pappröret blev kroppen av en fjäril? Då skulle du bara behöva skära ut vingarna, lägga till antennerna (gjorda av piprensare) och sedan dekorera allt med färgglada knappar i olika former och nyanser.

Advertisement

Tutorial via craftsbyamanda.com

Tänk om du istället skapade imaginära karaktärer med hjälp av flera värdefulla föremål som samlats in under en promenad i naturen? Då kan olika löv bli ansiktet på figurerna, med knappar som kompletterar deras kläder.

Tutorial via teatimemonkeys.com

Av pappcylindern skulle man med lite tjockt papper kunna göra en trumpet. Och istället för dess ventiler, färgade knappar.

Advertisement

Ett pyssel kan också vara användbart, liksom roligt: till det finns ett av de vanligaste projekten för återvinning av rören från toalettpappret som kan sätta de smås konstnärliga färdigheter på prov. De kommer att välja de färgglada knapparna och limma dem som bitar av en mosaik för att skapa en pennhållare att använda som de vill!

Redo att återvinna med kreativitet?

Advertisement