Du kan använda tandkräm utan tuben: så här gör du

av Hilda Maria Morgan

14 Januari 2023

Du kan använda tandkräm utan tuben: så här gör du
Advertisement

Tandkrämstuben i badrummet är praktiskt taget det symboliska föremålet för en oreda som inte kan hanteras. På grund av sin typiska tubform är den ofta svår att förvara på ett ordnat sätt, speciellt när man klämmer på den börjar den krypa ihop sig eller när locket inte är tillräckligt brett för att kunna placeras upp och ner.

Och om det inte redan är en särskilt lätt sak att hålla på sin plats förvärras situationen av de som slarvigt tenderar att lämna den utan att sätta på locket igen. Eller de som klämmer ihop det på mitten, vilket komplicerar den redan irriterande operationen att få ut det sista när den nästan är slut. Det är felaktiga men vanliga vanor, särskilt bland barn och särskilt röriga personer. Då kan tandkrämstuben förvandlas till föräldrars och perfektionisters svurna fiende för att man aldrig kan hålla badrummet i perfekt skick.

Det finns en lösning på detta som, när man tänker efter, också är väldigt enkel och intuitiv. Genom att fortsätta läsa får du reda på vad vi pratar om.

via @maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

Hon som visar tricket på TikTok är @maizimmy, en känd kreatör på det berömda sociala nätverket som ger råd om hushållning, matlagning och städning, särskilt till dem med barn. Speciellt i en video illustrerar hon sin badrumsstädningsrutin som visar före och efter och med tanke på närvaron av hennes barn som ofta tenderar att lämna allt ganska smutsigt och rörigt. I den sista delen av videon visar hon de värdefulla råden angående tandkräm och som vem som kan ta efter.

Har du någonsin funderat på att byta ut din tandkrämstub mot en dispenser för flytande tvål?

Javisst, det går att göra och det löser många problem. Utöver ordningen hjälper det svårigheten att dosera tillräckligt på tandborsten och till ens behov. Som lätt kan förstås är allt du behöver göra att skruva loss locket, hälla i innehållet från tuben i den och skruva igen locket. Men eftersom det också skulle kunna hävdas att tandkräm inte är lika flytandet som flytande tvål, utan har en tjock konsistens, ligger det verkliga tricket i rådet att späda ut den i en kvantitet munvatten för att få en mer flytande gel. @maizimmy själv säger det i videon i fråga, samtidigt som hon visar det väldigt intressanta tricket. Du kan se det själv på hennes profil.

Vad tror du? Vi är redo att slå vad om att du är lite nyfiken på att prova.

Advertisement