5 lösningar att använda för att göra i ordning alla små och vardagliga tillbehör

av Hilda Maria Morgan

06 Januari 2023

5 lösningar att använda för att göra i ordning alla små och vardagliga tillbehör
Advertisement

Varje dag, för alla olika sysslor runt om i huset, studier och arbete, använder vi en myriad av tillbehör, som vi vanligtvis har på specifika ställen i huset. De kan verkligen vara av vilket slag som helst, men ju mindre och mer vanliga de är, desto mer går de vilse i kaoset som spontant tycks genereras varje gång vi slappnar av lite grann. Om vi ​​har bråttom att komma hemifrån eller avsluta något arbete, är det slutet.

Så varför inte ta hjälp i förväg genom att ordna med stöd och inredningselement som hjälper oss att hålla ordningen? Här är några lösningar som verkligen kan göra skillnad.

Förvaringsbrickor

Vi inser ofta inte hur mycket varje ledig yta i huset, från hallen till nattduksbordet, blir som en magnet för en myriad av små föremål. Så skaffa dig brickor av olika slag, eller till och med korgar med inte alltför höga kanter, för att kunna ordna vardagliga saker, sådana som vi alltid måste ha inom synhåll men inte utspridda överallt.

Nycklarna vid ingången till huset, glasögon och klocka på nattduksbordet, olika tillbehör på skrivbordet, smycken placerade som oftast i sovrummet och liknande: allt går att ordna med ordning och reda.

Advertisement

Lådavdelare

I köket behöver man alltid några avdelare i bestickslådorna och i lådorna med redskapen som används till de olika tillagningarna, sådana som inte kan läggas i korgar eller vaser (som vi kanske gör med slevar och spatlar), och som inte heller kan hängas på krokar och skenor.

Men detsamma gäller för arbetsredskap i garaget eller i det dedikerade hörn, och återigen för alla de där papperstillbehören som vi har i våra skrivbordslådor, eller kanske till och med i hörnen där vi gör kreativa sysslor. Ordning och reda är alltid produktivitetens vän.

Fjärrkontroller nära till hands

Från tv:n, till dekoder, stereo, mottagare av olika slag är vardagsrummen numera riktiga mediastationer med många enheter som ska styras med fjärrkontroller. Och så finns det luftkonditioneringsapparater eller avfuktare. Och om andra hemautomations-lösningar också ingår, i varje rum, från hallen till resten av hemmet, kan det finnas fjärrkontroller som används väldigt ofta. Då är det bäst att utrusta sig med rätt stöd för att alltid ha dem nära till hands.

Tvätthörnan

Att tvätta är redan en uppgift i sig som vi ibland önskar att vi inte behövde ta hand om, om vi när vi behöver tvätta inte heller hittar rätt tvättmedel och produkter för just den tvätten så blir det ännu mer frustrerande. Så nära tvättmaskinen eller torktumlaren är det bra att hitta ett sätt att organisera en station redo med allt du behöver.

Säsongsbetonade modeaccessoarer

På vintern, när du lämnar huset, är det ibland viktigt att ha handskar, mössa och halsduk med sig. Och kanske finns det några som vi använder praktiskt taget varje dag under den kalla årstiden: varför inte ha dem redo i hallen med hjälp av några korgar? Eller åtminstone samla dem alla på ett ställe där de är lättillgängliga inne i garderoben.

Detsamma gäller med solglasögon, eller halsdukar, basebollkepsar de accessoarer vi använder oftast resten av året.

Advertisement