3 tips från fastighetsmäklare för att göra ditt hem mer attraktivt

av Hilda Maria Morgan

07 Januari 2023

3 tips från fastighetsmäklare för att göra ditt hem mer attraktivt
Advertisement

Händer det någon gång att du gjort iordning i di hus kanske till och med med stor möda och sedan ändå intrycket, kanske precis innan gästerna kommer in, att det inte är riktigt så perfekt som vi skulle vilja? Utan att kanske förstå vad som är fel. Ibland gör det faktum att vi alltid tillbringar vår tid i samma utrymmen och omger oss med tusentals föremål och tillbehör för dagligt bruk, att vi tappar ur sikte den potential som de olika inredningarna har, om de bara presenterades på rätt sätt.

Det är inte en fråga av avgörande betydelse i vardagen, men när det gäller att vilja göra ett gott intryck på vissa gäster, eller ännu mer på potentiella köpare eller hyresgäster, då är det bra att komma ihåg några riktlinjer som alltid kommer väl till pass. Framför allt vad gäller badrummet och köket (men även till viss del de andra rummen) finns det 3 regler som fastighetsmäklare anser vara grundläggande för att visa upp en bostad från sin bästa sida.

Fria ytor

Matlagning innebär att man måste jobba två gånger: för att förbereda maten och sedan få tillbaka köket i hyfsat skick när allt städas upp. Så ibland har vi bråttom och lämnar något liggande på arbetsytorna, eller till och med på hyllor och möbler där det syns. Det kan vara böcker, tillbehör och bruksföremål som vi använder hela tiden, men när det gäller att få köpare och hyresgästers uppmärksamhet behöver vi göra huset lite mindre "personligt". Det spelar ingen roll att allt är rent, förekomsten av föremål är ett hinder som ska elimineras: se till att de synliga ytorna är så fria som möjligt, som om de bara väntade på att den nya ägaren skulle använda dem.

Detta gäller ännu mer i badrummet, där allt som blir kvar på hyllorna i allmänhet, och runt handfatet i synnerhet, är personliga tillhörigheter.

Advertisement

Rena handdukar

Om du har några smutsiga eller blöta kökshanddukar i köket, samt om det finns använda handdukar i badrummet, kommer de att göra ett dåligt intryck på de som är intresserade av huset, och faktiskt även på lite mer krävande och gäster som inte kommer så ofta. Det krävs lite för att ersätta dem med andra, som bör läggas eller hängas upp med noggrannhet.

Växter, även låtsasväxter

Ett tillägg av grönt gör alla miljöer finare och härligare att vara i. Detta värde förbises ofta, men redan en vas med blommor hjälper, men aldrig så mycket som åsynen av några växter. Idealet är att de är riktiga, lämpar sig för den miljö där de odlas, men om det inte är möjligt, hjälper även låtsasväxter (välgjorda) mycket - men kom ihåg att damma av dem och ta bort spindelväven.

Det kan verka vara enkla tips, men de gör verkligen skillnad!

Advertisement