Lär dig hur du viker överdragskläder med denna geniala platsbesparande metod

av Hilda Maria Morgan

14 December 2022

Lär dig hur du viker överdragskläder med denna geniala platsbesparande metod
Advertisement

Att ha mer plats i resväskan eller en snyggare och bättre organiserad garderob är ett återkommande problem vid många tillfällen.

Vi strävar efter att vika kläder på ett så exakt och noggrant sätt som möjligt, försöker göra dem mindre och mer funktionella för det utrymme vi har och vill vinna några centimeter, eventuellt, för att kunna få in något mer. Teknikerna för att vika kläder och plagg av alla de slag, i detta avseende, är verkligen oändliga. Vissa är enklare, andra lite mer komplexa.

Men alla kan hitta den som bäst passar deras behov. Nedan föreslår vi ett sätt för att vika overaller på ett oklanderligt och riktigt platsbesparande sätt, vilket reducerar dem till bara ett litet paket.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

Den som förklarar det för oss i en TikTok-video är @kyvolhometips, ett berömt konto för tips och tricks för hemorganisation. Videon i fråga är snabb men ganska tydlig. Den illustrerar kortfattat hur man viker en träningsoverall som består av byxor och en hoodie och vi kan härleda några snabba steg från det:

  • Placera tröjan väl utvikt på en plan yta och byxorna placerade vertikalt i mitten av själva tröjan.
  • Vik byxorna vid knäet så att den nedre delen av densamma viks över överdelen.
  • Vid det här laget, genom att få byxorna inuti, vik tröjan så att de två yttre flikarna och ärmarna går in också, som du normalt skulle göra för vilken skjorta som helst.
  • Du borde nu ha en tröja som sluter om byxorna, vikta i tur och ordning, men du kan inte se dem.
  • Allt du behöver göra är att vika eller rulla ihop tröjan noggrant från basen tills du kan sätta in allt i huvan.
  • Vad du kommer att få är en läcker fyrkantig bunt att placera var du vill.

Tekniken att stänga in byxorna inuti tröjan och få dem att bli bara ett paket är den som används av de som jobbar i fabriker och butiker för att vika träningsoveraller, pyjamasar och kostymer av alla de slag. Huvan som innehåller allt är den där smarta extra touchen som alltid kan komma väl till pass när det kommer till att organisera utrymmen väl.

Om du noga vill följa alla steg för att memorera dem kan du se videon på @kyvolhometips profil.

Kände du redan till den här metoden?

Advertisement