Långa klänningar i garderoben? Häng dem perfekt genom att vika dem med galgen

av Hilda Maria Morgan

09 December 2022

Långa klänningar i garderoben? Häng dem perfekt genom att vika dem med galgen
Advertisement

För hur många har det inte hänt att vi haft kläder som varit längre än insidan av garderoben? Säkert för de allra flesta, för det är en olägenhet som händer väldigt ofta.

Men i de flesta fall tvekar vi inte att hänga upp klänningarna ändå, vilket gör att de nuddar garderobsgolvet och får den nedre delen att bli skrynklig. På så sätt veckas plagget och kan lättare bli smutsigt eller slitas ut. I garderoben skapas oordning och förvirring.

Det finns dock en lösning för att kringgå hindret. Det finns ett sätt att vika långa klänningar perfekt på galgen så att de hänger felfritt. Genom att fortsätta läsa får du reda på hur man gör.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

Det här speciella sättet att vika kläder visas i en video av @kyvolhometips, ett mycket populärt konto på TikTok som delar användbara tips för hemorganisation. Direkt på det populära sociala nätverket har hon illustrerat hur man omsätter tricket i praktiken. Det är säkert lättare sagt än gjort. Men låt oss kort sammanfatta de mycket enkla stegen:

  • Lägg klänningen på sängen och börja vika de yttre kanterna mot mitten, som du normalt skulle göra för vilken klänning som helst.

     

  • Sätt sedan in den nedre delen av den i en galge och vik tillbaka den på sig själv från basen

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

  • Slutligen, för galgen med den nedre delen vikt mot plaggets övre del, flika in remmarna i skårorna på den övre delen av själva galgen.
  • Uppenbarligen, för att metoden ska kunna appliceras perfekt, måste galgen vara gjord av metall och ha just den strukturen och klänningen måste vara ärmlös (ännu bättre än den har remmar). Den kan dock även fulländas om du har att göra med andra sorters kläder. Om det finns ärmar, långa eller korta, kan du fortfarande hitta ett sätt att enkelt passa in dem på galgen.

Om du vill följa i detalj alla steg i proceduren för att memorera dem och göra dem till dina, titta på videon direkt på användarens profil. Du kommer att ha möjlighet att, förutom att fördjupa denna teknik, lära dig många andra mycket användbara knep.

Har du redan haft möjlighet att lära dig andra liknande tekniker?

Advertisement