Tops för en grundlig rengöring: ta reda på varför det är viktigt att alltid ha dem i ditt badrum

av Hilda Maria Morgan

05 Oktober 2022

Tops för en grundlig rengöring: ta reda på varför det är viktigt att alltid ha dem i ditt badrum
Advertisement

Det finns många små föremål som vi köper i vardagen vilka hamnar i ett skåp och, ofta, glöms bort. I och med att vi är vana vid att ha ett specifikt verktyg varje behov, händer det ofta att vi förbiser det faktum att det finns många föremål av dagligt bruk som enkelt kan återanvändas på ett kreativt och alternativt sätt för andra ändamål än det som det är skapat för.

Så är det till exempel med tops. Vi är vana vid att köpa dem och lägga in dem i badrumsskåpet, sedan kommer vi ihåg att vi har dem hemma först när vi känner behov av att rengöra öronen eller vi måste fixa till sminket med försiktiga och noggranna rörelser. Men du kanske inte visste att dessa små pinnar också har en värdefull funktion vid hushållsstädning. Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement

1. I badrummet: städa toaletten

1. I badrummet: städa toaletten

@melissametrano/TikTok

Den första alternativa användningen av tops som vi föreslår är att rengöra toaletten: hur många gånger har vi lämnat de där irriterande svarta strecken på de platser där toalettlocket är fäst vid toalettstolen genom att helt enkelt passera den med en svamp eller trasa? För att ta bort dem enkelt och utan ansträngning, använd en tops: genom att föra den över kanternafästpunkterna kommer de att rengöras perfekt!

Advertisement

2. På diskhon och handfatet

2. På diskhon och handfatet

@melissametrano/TikTok

Den dyrbara topsen är också användbara till diskhon och handfatet: i köket eller i badrummet händer det ofta att avlagringarna runt basen på kranen lämnar irriterande mörka märken som är svåra att ta bort. Genom att torka av med en bomullspinne blir dina kranar äntligen så gott som nya.

3. I köket

3. I köket

@melissametrano/TikTok

Även i köket finner topsen sin funktion: du kan faktiskt använda dem för att rengöra kaffemaskinen och på så sätt också nå alla de områden som vanligtvis är oåtkomliga och ta bort eventuella rester av damm och kaffe. På samma sätt kan vi rengöra alla små apparater på vilka vi kämpar för att få bort smuts och rester med endast hjälp av händer och svampar: stavmixern, knivarna på matberedaren eller den klassiska mixern, juicepressen. Tops är också värdefulla hjälpmedel för att ta bort ansamling av smuts från spisen. Kort sagt: vi borde ha en burk i köket också!

4. I hela huset

4. I hela huset

@melissametrano/TikTok

Hur många gånger har vi glömt dammet som samlats på golvlisten när vi städar golven? Hur många gånger har vi kommit ihåg det, men så har vi med klassiska verktyg inte kunnat ta bort det på ett bra sätt? Om vi ​​använder en tops kommer det vita på våra väggar att återgå till att bli glänsande! I alla fall kan svåråtkomliga platser där damm samlas lätt rengöras med tops.

Och om du tycker att de inte är särskilt ekologiska verktyg, kom ihåg att det idag även finns biologiskt nedbrytbara och komposterbara versioner, som till exempel bambutops! Har du redan använt dem? Känner du också till andra alternativa sätt att utnyttja dem på?

Advertisement