Ta reda på hur du kan få vilket badrum som helst att glänsa med citronsyra

av Hilda Maria Morgan

06 December 2022

Ta reda på hur du kan få vilket badrum som helst att glänsa med citronsyra
Advertisement

Citronsyra är ett ämne som finns naturligt i citrusfrukter och som på konstgjord väg extraheras ur dem och säljs, i form av pulver eller gryn, för många specifika ändamål som gäller hem och personlig vård.

Det är därför en förening av naturligt ursprung som tack vare sin syrasammansättning, vilket framgår av själva namnet, kan lösa många problem relaterade till rengöring. Det är i synnerhet ett utmärkt avkalkningsmedel. Det är därför användningen som kan göras av den i samband med hushållssysslor verkligen är väldigt många.

Nedan visar vi en metod för att utnyttja dess egenskaper för att perfekt rengöra badrummet, vilket gör det sanerat, glänsande och ständigt perfekt.

Advertisement
roboticfedora/Reddit

roboticfedora/Reddit

I synnerhet föreslår vi en procedur för att erhålla ett utmärkt, mångsidigt naturligt rengöringsmedel baserat på citronsyra, som du kan använda för att alltid ha ett perfekt rent badrum. För en stor mängd produkt som är tillräckligt generös för att kunna bevara den behöver du:

  • 300 gram citronsyra
  • Två liter vatten
  • Två glas citronsaft
  • En spraybehållare

Anledningen till att det är användbart att skapa ett tvättmedel ligger i det faktum att citronsyran genom att binda till sig vatten aktiverar dess pH och de resulterande egenskaperna.

Advertisement
 Fancy-Plantsy/Reddit

Fancy-Plantsy/Reddit

Vid det här laget kan du fortskrida enligt följande:

  • Tillsätt citronsyran till vattnet i en skål, lös upp den och blanda noggrant.
  • Filtrera citronsaften, beröva den från eventuella kärnor eller fruktkött som finns kvar efter att ha pressats. Tillsätt sedan det till blandningen.
  • Blanda ytterligare och överför allt till spraybehållaren, tack vare vilken du kan förvara medlet och använda det så många gånger som behövs.

Den sålunda erhållna rengöringslösningen kan användas för att göra keramiken i ditt badrum jättevit, för att polera duschglasen genom att eliminera den irriterande vita patinan som orsakas av kalksten, för att få kranarna att glänsa ofta matta av kalk och till och med för att ta bort smuts från de svärtade fogarna där lätt hamnar kalksten, mögel och bakterier. Spraya helt enkelt produkten vid behov, gnugga med en icke-slipande svamp eller en gammal tandborste (beroende på vilka områden som ska behandlas), skölj och torka med en mikrofiberduk. Där smutsen är särskilt envis eller det finns kalkavlagringar som är svårare att få bort kan du låta den verka under en tid som kan sträcka sig från några minuter till några timmar. Det viktiga är att du kommer ihåg att undvika att använda medlet på marmor eller natursten.

Har du redan upplevt effektiviteten av citronsyra för rengöring av badrummet?

Advertisement