Att få TV- och PC-skärmar att lysa är väldigt enkelt med rätt åtgärd

av Hilda Maria Morgan

07 December 2022

Att få TV- och PC-skärmar att lysa är väldigt enkelt med rätt åtgärd
Advertisement

Vid det här laget har vi alla mer än en LCD-skärm hemma som vi måste damma och polera med jämna mellanrum. Från tv-apparater till persondatorer finns det minst två eller tre i varje hem. Att rengöra dem verkar enkelt, eftersom de är en platt, glänsande yta.

I verkligheten har vi att göra med mycket ömtåliga ytor som ständigt riskerar att repas, gå sönder eller, när det går bra, lämnas fulla av irriterande och fula ränder.

De rätta produkterna och lösningarna som är speciellt framtagna för att kunna behandla skärmar på det mest lämpliga sättet, rengöra dem utan att skada dem, finns dock. Läs nedan så förstår du vad det handlar om.

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Den som avslöjar hemligheterna för att rengöra en skärm till perfektion i en video på TikTok är @vekalife24, en spansk användare med ett stort antal följare och mycket goda kunskaper om städning och hemorganisationsknep. Att omsätta proceduren som visas och rekommenderas av @vekalife24 är väldigt enkel:

  • Skaffa dig en spraybehållare där du med hjälp av en tratt blandar en lösning gjord av vatten och isopropylalkohol eller en mycket vanlig desinfektionssprit som du redan har hemma.
  • För rätt dosering, blanda en del alkohol och två delar vatten. I videon använder skaparen amerikanska cups som mått och använder en cup alkohol för varannan cup vatten.
  • Skaka flaskan väl och din rengöringslösning är klar på nolltid.

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

För att använda rengöringsmedlet som erhålls på skärmarna, undvik att spraya det direkt på ytan som ska behandlas. Undvik framför allt att använda hushållspapper, vilket vi ofta brukar göra med blanka ytor. Spraya lösningen istället på en mikrofiberduk som du rengör och polerar själva skärmen med som på några sekunder kommer att bli blank igen. Titta för att se att det är sant.

Du kan se proceduren och det otroliga resultatet genom att titta på videon i fråga som du hittar på användarens sida. Här får du chansen att bekanta dig med andra fantastiska och effektiva rengöringshack som kan komma till nytta för dig under olika omständigheter.

Hade du redan hört talas om metoden som just beskrivits? Annars kan du skynda dig att prova den direkt!

Advertisement