DIY julkransar: 10 förslag för att dekorera huset med kreativitet

av Hilda Maria Morgan

29 November 2022

DIY julkransar: 10 förslag för att dekorera huset med kreativitet
Advertisement

En krans som välkomnar gäster vid husets entré är en prydnad som vissa hus kan ha året runt, till och med anpassad efter den pågående årstiden eller efter modet. Men det finns en tid då även de som inte brukar dekorera sina hem så här ändå hänger upp en krans på sin dörr: julen. Förutom ytterdörren finns det de som tycker om att hänga dem i fönstren, eller placera dem på hyllorna ovanför kaminen eller runt om i huset.

De är en traditionell dekoration som aldrig förlorar sin charm, och med en form så enkel att den kan tänkas om med tusen olika material, ibland till och med bli väldigt originella. Här är tio idéer som du kan hämta inspiration från till din julkrans.

Advertisement

Enkla träskivor arrangerade i en cirkel, med en rosett och eventuellt en ljusslinga. Du kan skriva något med färg eller till och med använda pyrografen, och kanske skapa en julhälsning!

Advertisement

Om stödet är en ring av polystyren kan den också dekoreras helt enkelt genom att man klär in den med garn, eller tygrester, i julens typiska färger och sedan kan man lägga till några dekorationer på ena sidan.

En typ av tyg som är bra för dessa dekorationer är den rutiga, skotsk, alltså kan du kanske också återvinna gamla halsdukar eller slitna och oanvända kläder.

De är väldigt fascinerande, de som är gjorda med många tunna kvistar som verkar snurra!

Extra stora rep eller garn, vävda för hand eller med hjälp av gigantiska virknålar: en annan idé som är något utöver det vanliga.

Advertisement

Andra möjligheter för den som vill ha en mjuk och färgglad krans: ullpompoms, perfekta för att använda de bollar som finns kvar i huset som man inte visste vad man skulle göra med.

Med mycket tålamod kan du också skapa riktiga cirkelkompositioner, gjorda av gröna blad (barrträd och eukalyptus är ständigt bland favoriterna), torkade citrusskivor och kottar. Tänk vilken doft!

Advertisement

Snabbt och enkelt: en krans gjord av många polkagrisar.

Det är inte alls svårt att skapa bordsdekorationer eller andra dekorationer som liknar snöflingor, använd många av dem för att kanta en cirkel och skapa en snövit julkrans.

Advertisement

Långa kottar och grenar med röda bär, en enkel men imponerande kombination!

Vilka är dina favorit julkransar?

Advertisement