Julkompositioner med grenar: 12 förslag för att skapa en magisk atmosfär hemma

av Hilda Maria Morgan

26 November 2022

Julkompositioner med grenar: 12 förslag för att skapa en magisk atmosfär hemma
Advertisement

När man tänker på samansättningarna för att pyntandet av huset inför julhelgen framkallar omedelbart bilder av granar dekorerade med ornament av alla slag. Så oavsett om du vill lägga till några fler dekorationer i rummen, eller om det inte finns plats för ett riktigt träd av betydande storlek, är det ett utmärkt alternativ att överväga att använda kompositioner gjorda av grenar för att hänga upp olika dekorationer.

Du kan välja grenar av många typer och storlekar, vridna eller raka, med bark i olika färger eller kanske till och med målade efter önskemål för att bättre anpassa sig till husets stil eller till själva prydnadsföremålen. Kolla in idéerna nedan!

Advertisement

Bekvämligheten med att använda grenar istället för en hel gran ligger också i det faktum att det inte kommer att behövas särskilt stora krukor för alla rötter och jorden, och inte heller stora sådana för låtsasgranar, där det lätt slutar med att mycket utrymme på golvet måste tas upp och ställer en för dilemmat om hur man ska klä dem dekorativt.

Advertisement

När det gäller pynt att hänga upp kan du självklart justera dem som med trädens grenar: färgade julkulor av kromatiska intervall som du vill, även av olika storlekar, som kan kombineras efter smak.

Det finns också föremål av metall eller keramik som påminner om formen av miniatyrträd och är ett fantasifullt och originellt alternativ.

Om grenarna som ska användas inte är särskilt stora och tunga, skulle du också kunna skapa dessa kompositioner i en flaska!

Det är inte nödvändigtvis så att lite överdimensionerade ornament inte kan hängas på en liten gren!

Advertisement

Glasburkar med stenar eller andra föremål som täcker grenens bas är bland de mest populära valen.

Och glöm inte ljusslingorna: trådar med tunna ljus, så lätta som möjligt, som omsluter grenarna, gör det hela mer magiskt när natten faller.

Advertisement

Har du bara tunna kvistar? Inga problem, ta många och fyll några vaser eller korgar, och måla dem eventuellt vita, eller i silver eller guld. Och då räcker det med bara några lätta prydnader att hänga för att fullborda helheten.

Vad sägs om att stoppa in grenarna i en bas med suckulenta växter, även låtsassuckulenter?

Advertisement

Och varför inte sätta grenen med de gröna barren (den kan också vara fejk, så länge den är välgjord), högt upp på en piedestal? På så sätt skulle en krona skapas från vilken man skulle kunna hänga många scenografiska dekorationer.

Tendensen att hänga upp dessa grenar upp och ner är dessutom alltmer på modet!

Advertisement

Och så finns designalternativen av olika konstnärer som man borde efterlikna.

God jul!

Advertisement