Juldekorationer i shabby chic-stil: kolla in många idéer för att dekorera ditt hem inför högtiden

av Titti Carlberg

15 December 2021

Juldekorationer i shabby chic-stil: kolla in många idéer för att dekorera ditt hem inför högtiden
Advertisement

Juldekorationerna återspeglar verkligen var och ens smak: att bara välja att avböja dem enligt ett visst urval av färger gör att du kan anpassa alla dekorationer i ditt hem, för ett tema eller för att matcha inredningen. Det finns olika stilar att hämta inspiration från. Om du gillar blandningen av tidlös elegans och återhämtning av enkla material som shabby chic stilen, då kan du välja den för att pynta ditt hem.

Från julgranspynt till kransar att hänga på ytterdörren, det finns många shabby chic-dekorationer som du kan välja mellan. Låt dig inspireras av förslagen som följer nedan.

thediymommy.com

thediymommy.com

Du vet de där metallstöden med mer koncentrerade cirklar som används för att skapa kransar? Du kan klä dem med tygrester, kanske i ett tjockt bomullsmaterial och neutrala färger eller någon typ av canvas, och sedan lägga till några raffinerade detaljer som rosetter eller klockor.

Advertisement

Om du vill kan den här typen av krans också kombineras med en festong, perfekt att dekorera ovanför den öppna spisen eller ovanför en väl synlig hylla.

Det finns också de mest överdådiga kransarna, med många spetsar, band, knappar, pärlor, tygblommor med mera. Du kan till och med låta slinka in några fotografier!

simplyfrenchmarket.com

simplyfrenchmarket.com

I en bostad där alla dekorationer följer samma stil måste till och med strumporna med sötsakerna anpassas: och därför blir det mestadels vita eller écru, med präglade detaljer eller till och med spets.

Precis som med kransar kan minijulgranen som ska användas som mittpunkt på julbordet eller som prydnadsföremål på en skänk också bli överdådiga och fulla av romantiska detaljer.

Advertisement

... Eller vara helt dekorerad med pastellfärgat tyg, som rosa eller mycket ljusblått.

Nätutskärningar som dem från hönsgården, med lite tätare maskor: har du aldrig tänkt på att använda dem som pynt att hänga i granen?

Advertisement

För att dekorera julgranskulorna kan du å andra sidan hjälpa dig med tyg- eller pappersblommor, eller kanske forma egna blommor av modellera.

Även nycklar i antik stil har en obestridlig vintagecharm, du kan hänga dem som dekorationer i granen, antingen genom att lämna dem i sin naturliga färg eller kanske genom att måla dem med mjuka toner.

Advertisement

En annan idé för dem som älskar vintageaspekter av denna stil: något antikt föremål, kanske ett par skridskor eller någon toalettartikel. Det kommer att kännas lite viktoriansk!

Små ampuller med vita dekorationer inuti: de är verkligen bedårande!

God Jul!

Advertisement