A White Christmas: låt dig inspireras av många magiska dekorationer för att dekorera i vitt

av Titti Carlberg

13 December 2021

A White Christmas: låt dig inspireras av många magiska dekorationer för att dekorera i vitt
Advertisement

Traditionellt är idén om jul förknippad med idén av snötäckta landskap, även om det inte alltid återspeglar verkligheten i alla länder. Ofta är dekorationerna i vitt, just för att det är en av högtidens färger. Så att välja uteslutande vita nyanser för dina dekorationer, särskilt om din inredning är i ljusa och klara färger, skapar det en magisk och sällsynt atmosfär som verkligen framkallar den i de snöiga scenarierna.

Det finns många detaljer som kan användas i bostaden för att sätta upp de helvita dekorationerna, titta på några av dem i bilderna nedan.

En lång vit keramikbricka, enkel och tunn, för att skapa en scen med vita eller snöiga träd, men som också kan fyllas med blekta eller målade kottar, träkulor och andra dekorativa element som du gillar.

Advertisement

Enkelt men ändå förtrollande: många identiska glasburkar, fyllda med vitmålade torra kvistar, sedan sammanhållna av en tunn ljusslinga (helst med en varm ljus färg).

Uppenbarligen får det inte saknas stearinljus: oavsett om de är till matbordets mittpunkt, på en byrå eller på  hyllan ovanför kakelugnen skapar de omedelbart en atmosfär som är lämplig för högtiden, särskilt om de kombineras med grankvistar.

Kransen som du hänger på dörren kan vara helt i vitt, även med konstgjorda grenar.

Som mittpunkt eller dekoration för vardagsrummet, kan du skapa små granar genom att täcka frigolitkottar med garn, pärlor, strass eller en vit ljusslinga.

Advertisement

Om du har några dekorativa kvistar i stora glasbehållare som vaser eller demijohns, lägg i ett par vita julgranskulor för att skapa en söt dekoration.

När du vill få en snö- eller frosteffekt på prydnaderna, löven, kvistarna, kottarna med mera räcker det med att du limmar fast epsomsalt på dem.

Advertisement

Ett förtrollande stjärnregn ovanför ditt köksbord. En söt idé ovanför en plats som används ofta, men även ovanför en annan väl synlig möbel.

Förvandla även din hall till ett kallt rike med många snökristaller som hänger ner från taket!

Advertisement

En förtrollande minidekoration i skandinavisk stil.

En förtrollad scen, med massor av falsk snö, inuti en lykta: perfekt för golvdekorationer men också att stå på en skänk.

Advertisement

Du kan också använda en stor glasskål för ditt vinterlandskap, de är väldigt vackra att se!

God Jul!

Advertisement