Göra i ordning huset helt på en vecka: den idiotsäkra metoden

av Hilda Maria Morgan

11 December 2022

Göra i ordning huset helt på en vecka: den idiotsäkra metoden
Advertisement

Oavsett om det är på väg tillbaka från semestern på sommaren eller julen, eller helt enkelt i ett ögonblick av stor förändring, finns det tillfällen då vi känner ett behov av att göra i ordning hela vårt hem. Slänga gamla och oanvändbara saker, städa ut de utrymmen som vanligtvis försummas på grund av tidsbrist, kanske ändra arrangemanget av möbler och inredning för att göra det trevligare: ​​det finns många saker vi kan göra för att förändra och börja om med ett städat och glänsande hus.

Just på grund av vikten av denna förändring riskerar vi dock att bli avskräckta av uppdragets omfattning och därför ge upp omorganisationsuppdraget redan från början. Istället är allt som krävs lite organisation och planering för att göra saker enklare och återställa allt på nytt på bara 9 dagar.

Dag 1: allmän städning

Dag 1: allmän städning

Creativo

Det allra första du ska göra, den första dagen av allmän städning, är att identifiera de områden med störst röran och ta bort dem. Använda kläder som ligger på möbler, sängar eller stolar, rena kläder lagda i ett hörn som väntar på att läggas i garderoben, gamla tidningar och tidskrifter eller oöppnad post som samlats på bord, leksaker som ligger kvar på golvet: det finns många möjliga källor till oordning. Uppgiften för den första dagen är att få bort det, du kommer att se att atmosfären omedelbart blir lättare.

Advertisement

Dag 2: eliminera det överflödiga

Dag 2: eliminera det överflödiga

Creativo

Gör ett urval av alla kläder i din garderob genom att slänga eller sälja eller ge bort alla gamla kläder som du inte har använt på länge; ta de utgångna skönhetsprodukterna och släng dem, ta bort böcker du inte läser, gamla tidningar och tidskrifter och allt som inte är användbart.

Dag 3: badrummet

Dag 3: badrummet

Creativo

Nu är det dags att rengöra badrummet: använd en gör-det-själv-produkt gjord av vit vinäger eller bikarbonat för att rengöra och sanera allt så bra som möjligt.

Dag 4: sovrummet

Dag 4: sovrummet

Creativo

Ordna om sovrummet så att det blir den perfekta miljön för att koppla av och främja din sömn. För sänglinnet, välj naturliga fibrer: de kommer att främja ditt välbefinnande även på natten.

Dag 5: rör och glas

Dag 5: rör och glas

Creativo

Se till att förhindra stopp och dålig lukt genom underhåll av rören. Du kan använda vit vinäger, bikarbonat eller citronsyra med kokande vatten. Under verkningstiden rengör du fönstren och speglarna med en mikrofiberduk.

Advertisement

Dag 6: köket

Dag 6: köket

Creativo

Avfetta hela köket med bikarbonat och citron; glöm inte ugnen, och utrymmet ovanför köksskåpen!

Dag 7: lufta huset

Dag 7: lufta huset

Creativo

Detta är faktiskt ett bra råd för varje dag: i själva verket är det viktigt att byta luft genom att öppna husets alla fönster i minst 15-30 minuter varje dag. Detta kommer att minska luftfuktigheten och risken för mögeltillväxt.

Advertisement