Verkar badrummet som en mardröm? Prova dessa 13 knep för att få det att se snyggare ut

av Hilda Maria Morgan

07 Oktober 2022

Verkar badrummet som en mardröm? Prova dessa 13 knep för att få det att se snyggare ut
Advertisement

Badrummet är det första rummet vi går till så fort vi går upp på morgonen. Det är därför det är viktigt att känna sig bekväm i det, så att våra dagar börjar på rätt sätt. Ibland verkar det dock alltid vara något fel i våra badrum, som en beläggning av damm som gör allt dovare och får oss att vilja tillbaka och lägga oss och sova hela dagen. Det spelar ingen roll om vi städade det kvällen innan, om vi la hela eftermiddagen på att organisera det: effekten kommer ändå alltid att vara densamma.

Vi tänker sällan på det, men det finns många saker som kan ordnas bättre i badrummet för att genast förbättra atmosfären. Vi har gjort en lista som hjälper dig att komma igång.

Advertisement

1. Ett missfärgat element

1. Ett missfärgat element

Creativo

Element är viktiga för att hålla oss varma under vintern och i badrummet kan vi använda dem för att värma kläder eller handdukar och få oss att få det mysigt. Men som allt annat behöver de regelbundet underhåll för att fortsätta göra sitt jobb på bästa sätt, men också för att få oss att må bättre. Rengör dem regelbundet från damm och förnya beläggningen då och då för att hålla det vita ljust så att det inte gulnar.

Advertisement

2. Tandborstmuggen

2. Tandborstmuggen

Creativo

Tandborstmuggen utsätts för stagnation av vatten och följaktligen för spridning av mögel, som sätter sig på tandborstarnas handtag och ger dem ett slitet utseende. För att övervinna detta problem är det nödvändigt att tvätta den regelbundet, minst en gång i veckan. Alternativt kan du använda dessa mycket bekväma väggmonterade tandborsthållare: på så sätt blir tandborstarna bättre ordnade och renare.

3. Badrockar som hänger på dörren

3. Badrockar som hänger på dörren

Creativo

Den bekvämaste platsen för badrockar är nära duschen, nära till hands, det är sant. Men komfort rimmar inte alltid med skönhet och framför allt gör den det inte med hygien. Badrummet är i själva verket en mycket fuktig plats och om vi låter våra badrockar hänga i badrummet, på dörren eller på en krok nära duschen så kommer de oundvikligen att bli blöta och kommer förmodligen också att börja avge en dålig lukt. Mycket bättre att förvara dem någon annanstans, tillsammans med rena handdukar. Du kommer att se att badrumsatmosfären också kommer att gynnas.

4. Svampar som hänger på kranen

4. Svampar som hänger på kranen

Creativo

Svampar och luffa som hänger från duschkranen ger badrummet ett ovårdat och rörigt intryck; det bästa är att förvara dem i en behållare, på en hylla eller hängande från krokar nära duschen eller badkaret.

5. Kromatisk duschhållare

Kromatiskt förvaringsställ finns i många duschar eftersom de finns till låga priser, men krombeläggningen slits lätt av och metallen under rostar. Effekten kommer att vara oundviklig: duschen kommer att verka försummad. Bättre att välja en föremålshållare av plast, glas, stål eller mässing; det kommer att se bättre ut och hålla längre.

Advertisement

6. Flaskan med flytande tvål

6. Flaskan med flytande tvål

Creativo

Att ha många olika flaskor på handfatet har en stark visuell inverkan och förmedlar en känsla av oordning: det är bättre att hälla tvålen i flaskor som passar till badrummets design eller i en praktisk automatisk tvåldispenser. Ditt badrum kommer genast att se mer elegant och ordnat ut!

7. Kosmetika och rengöringsmedel på tvättmaskinen

7. Kosmetika och rengöringsmedel på tvättmaskinen

Creativo

Om du har en tvättmaskin i badrummet kommer du förmodligen att använda den som en extra hylla för tvättmedel eller din kosmetika. Produkterna som ställs på detta sätt ger dock en omedelbar känsla av oordning. Mycket bättre att förvara dem någon annanstans och lämna tvättmaskinen fri.

Advertisement

8. Öppna hyllor

8. Öppna hyllor

Creativo

Liksom tvättmaskinen kan även många öppna hyllor fyllda med flaskor och prylar bidra till röran. Det ideala skulle vara att eliminera dem helt och ersätta dem med slutna skåp. Om detta inte är möjligt, reducera de öppna hyllorna till ett minimum och använd dem för att förvara det mest nödvändiga. Du kommer att se hur allt omedelbart kommer att verka mer välordnat.

9. Toalettpapper i förpackningar

9. Toalettpapper i förpackningar

Creativo

Att ha toalettpapper kvar i sin förpackning kommer inte att bidra till ordningen i ditt badrum, om något kommer det att skapa än mer förvirring. Om du inte har ett skåp att förvara toalettpappret på kan du välja korgar eller pappersrullhållare att hänga på väggarna. De kommer att se mer raffinerade ut än de paket som slängs på hyllan.

Advertisement

10. Tvålhållarsvampen

10. Tvålhållarsvampen

Creativo

I en nödsituation kan en kökssvamp vara ett utmärkt hjälpmedel som tvålhållare. Men behöver du en långsiktig lösning kanske du ska satsa på en specifik produkt, som är mer estetiskt tilltalande men framför allt mer lämpad för ändamålet. Faktum är att disksvampen med tiden absorberar tvål och vatten och blir slemmig, samtidigt som den ständigt fuktar tvålen som alltid förblir mjuk.

11. Händ tvätt

11. Händ tvätt

Creativo

När du behöver torka tygtrasor eller tyger går det bra att lägga dem på elementen, men när de är torra ta bort dem och lägg tillbaka dem på sin plats. Tycker du inte att atmosfären i ditt badrum tjänar på det?

Det här var de 11 sakerna du bättre skulle kunna ordna i ditt badrum; har du andra i åtanke?

Advertisement