Fläckar från hårfärg på handdukarna: det effektiva sättet för att ta bort dem

av Hilda Maria Morgan

29 November 2022

Fläckar från hårfärg på handdukarna: det effektiva sättet för att ta bort dem
Advertisement

Hårfärgning är en viktig och oumbärlig tid för många av oss, som inträffar mer eller mindre en gång i månaden. Om det kan vara jobbigt att gå till frisören av praktiska eller logistiska skäl, kan du välja att prova att färga håret hemma, kanske genom att utnyttja det för att spendera en eftermiddag med att skämma bort dig själv med prat och skönhetsmedel.

Tyvärr färgar färgämnena dock inte bara håret: ofta lämnar dessa operationer irriterande minnen på handdukarna, vilket tvingar oss att kasta dem eftersom de blir outplånligt fläckiga. Men sista ordet mot fläckar är aldrig sagt. Idag kommer vi beskriva en effektiv metod för att få dina handdukar att se ut som nya igen.

via @CleanHappyCo/TikTok

Advertisement
@CleanHappyCo/TikTok

@CleanHappyCo/TikTok

TikTokern @CleanHappyCo förklarar i en handledning hur man effektivt tar bort färgfläckar från handdukar. Först och främst använder vi ett naturligt fläckborttagningsmedel som appliceras på fläcken och som man låter verka. Du kan använda en av de många kommersiellt tillgängliga fläckborttagningsmedel, men om du letar efter en huskur har du flera val baserat på nyansen på färgen. Citronsaft är lämplig för blonda nyanser, citronsaft och bikarbonat för mörka, äppelcidervinäger för röda nyanser. Applicera i alla fall fläckborttagningsmedlet direkt på den del som ska behandlas och låt det verka. Efter ungefär en timme kan du lägga handdukarna i tvättmaskinen. Till tvätten, använd ett tvättmedel berikat med enzymer, med naturliga och helt biologiskt nedbrytbara molekyler som accelererar och förstärker tvättmedlets verkan. När du tagit ut dem ur tvättmaskinen borde fläckarna vara borta. Om nyansen är väldigt mörk kan du dock fortfarande hitta rester.

Advertisement
@CleanHappyCo/TikTok

@CleanHappyCo/TikTok

Blekmedel, vanligtvis det första botemedlet som tas i beaktande när det gäller att ta bort fläckar, bör istället endast användas som en sista utväg om fläcken inte fåtts bort helt med föregående steg. Applicera lite direkt på fläckarna och gnugga med en svamp. Låt verka i cirka en timme och upprepa sedan tvätten i tvättmaskinen. Du kommer att se att den här gången kommer handduken säkert att bli som ny igen! Se videon för att se alla steg.

Vilken färg vill du att ditt hår ska ha idag?

Advertisement