Kvastskåp och skåpet under handfatet på toaletten: hur man bäst organiserar dem för enklare och snabbare rengöring

av Hilda Maria Morgan

03 December 2022

Kvastskåp och skåpet under handfatet på toaletten: hur man bäst organiserar dem för enklare och snabbare rengöring
Advertisement

Vi har alla ett utrymme dedikerat till kvastar, sopskyfflar, rengöringsverktyg, tvättmedel och extra kosmetiska eller farmaceutiska produkter. Oavsett om det gäller ett skåp, en garderob eller under handfatet i badrummet är det alltid viktigt att ha ett utrymme dedikerat för detta ändamål och ännu mer grundläggande är att alltid hålla det rent och snyggt. Vem skulle vilja börja städa sitt hus, och veta att om de öppnade skåpdörren skulle de bli överväldigade av alla föremål som trängdes där på måfå?

Om till och med dina skåp alltid är på väg att explodera, föreslår vi idag ett sätt att ställa allt i ordning på, helt utan ansträngning. Att städa efter denna organisering kommer att bli en barnlek!

Advertisement

1. Kvastskåpet

1. Kvastskåpet

Creativo

Det första du ska göra för att ditt skåp ska vara helt rent och snyggt är att tömma det. Under månaderna som gått kommer du säkert att ha samlat på dig hundratals föremål som du kanske inte ens kommer ihåg existerar. Vårt råd är därför att tömma det helt för att rengöra det ordentligt och göra ett urval av allt det innehåller: släng de tomma eller nästan tomma flaskorna (som ändå skulle förbli oanvända), släng alla utgångna produkter och allt som är trasigt eller som inte använts på länge. När även denna operation är klar kan du gå vidare till att fylla skåpet: dela upp produkterna efter typ och hjälp dig själv att hålla ordning med behållare, eventuellt märkta, där du delar upp tvättmedlen, reservdelar kosmetiska produkter, mikrofibertrasor och de i bomull, påsar, mattor. Placera kvastar, sopskyffel och andra rengöringsredskap i ett separat fack, kanske säkrat med speciella krokar.

Nu när ditt skåp är rent och snyggt kommer du se hur mycket mer du kommer vilja städa resten av huset!

Advertisement

2. Under handfat i badrummet

2. Under handfat i badrummet

L'Angolo del focolare/YouTube

Gå till väga som med kvastskåpet även för platsen under handfatet i badrummet. Först och främst är det viktigt att tömma det helt och rengöra det ordentligt. Vanligtvis används detta skåp för att innehålla alla våra lager av badrumsprodukter av olika slag i lösvikt, så även i detta fall är rådet att göra ett noggrant urval. Kom ihåg att även kosmetiska produkter har ett utgångsdatum, angivet på förpackningen med symbolen för den öppna behållaren med ett nummer. Om du hittar produkter som har varit öppna länge, släng dem. Skaffa sedan behållare för att förvara borstar och kammar, andra hårprodukter, svampar, munhygienprodukter, bad- och duschprodukter, tvål, hygienprodukter för kvinnor separat. Med denna metod blir det mycket lättare för dig att hitta den produkt du letar efter när du behöver den!

Är du redo för den allmänna städningen?

Advertisement