DIY-jul: 7 enkla och magiska idéer för att fira årets vackraste högtid

av Hilda Maria Morgan

28 November 2022

DIY-jul: 7 enkla och magiska idéer för att fira årets vackraste högtid
Advertisement

När julen närmar sig för det med sig en önskan att tillbringa mer tid i sällskap med våra nära och kära och om vi har barn försöker vi se till att julen blir en magisk och oförglömlig tid för dem. Vad är bättre än att göra julpynt tillsammans med dem? Det kommer att vara ett underbart sätt att tillbringa några timmar tillsammans medan ni gör hemmet varmare och mer välkomnande tack vare några enkla material klädda i magi.

Det finns många dekorationer som kan göras till julhelgen, från det enklaste och billigaste till det mest utarbetade. Här är några bra idéer du kan hämta inspiration från.

Advertisement

1. Karaktärer i kork

Med korkar eller plastlock kan du göra söta julfigurer att hänga på granen eller var du vill. Från renar till möss, snögubbar eller figurer till julkrubban, låt bara fantasin flöda och återvinn lite gammalt tyg eller knappar för helt unika dekorationer.

Advertisement

2. Julgranar

Varför inte gå ut på en promenad i skogen för att plocka kottar istället? Du kan använda den för att göra söta julgranar att sprida i varje rum. Möjligheterna är många: du kan lämna kottarna som de är eller måla dem gröna för att göra dem mer realistiska; som bas kan du använda korkar eller behållare med utslitna teljus eller till och med plåtkapsylerna från glasflaskor eller plastflaskor med vatten. Till dekorationerna kan du istället använda pärlor, rosetter, band eller göra dem själv i kartong eller filt.

3. Pynt med glass

Om du haft den briljanta idén att behålla träpinnarna från glasspinnarna som konsumerats av barnen under sommaren kommer du säkert att ha mycket roligt att använda dem för att göra underbara dekorationer till julgranen och hela huset. Även i det här fallet kan idéerna vara oändliga, från snögubbar till renar, till jultomten, en dekorerade gran eller snöflingor.

4. Julnötter

Om du tycker om nötter, öppna valnötterna och se till att dela skaletmitten och behåll dem; de kommer väl till pass för att göra magnifika pynt till jul. Du kan sätta in några svampar, möss, små jultomtar eller snögubbar i dem. Du kan också använda dem som behållare för små doftljus.

5. Ljusstakar

Ljus är bland de obestridda huvudpersonerna till ljusets fest. Så varför inte göra några vackra DIY-ljusstakar av gamla glasflaskor? För att dekorera dem kan du använda barr, kottar, färgade band, pärlor eller göra dekorationer i papper eller kartong att hänga runt flaskhalsen. För en varm, omslutande och romantisk atmosfär.

Advertisement

6. Julgodis

Vad sägs om dessa suepersöta julgranar gjorda med chokladbitar? De kommer att vara perfekta för att pryda ditt matbord. Men kommer du att kunna motstå frestelsen?

7. Tomtenissar

Till sist, vad tycker du om de här sympatiska tomtenissarna? Att göra dem är väldigt enkelt och roligt för dig och dina barn. Använd gamla toalettpappersrullar som ni färglägger och dekorera med färgade band och pappersbitar.

Och du, vilka idéer kommer du att komma på till denna jul?

Advertisement