10 lösningar för att försöka skapa extra utrymme i sovrummet

av Hilda Maria Morgan

17 November 2022

10 lösningar för att försöka skapa extra utrymme i sovrummet
Advertisement

Att behöva ta itu med det lilla tillgängliga utrymmet i rummen vi bor i varje dag är ett problem för många. Ju mer tid du spenderar hemma, desto mer verkar behovet att förvara och lagra saker öka, men också behovet av att använda utrymmen för vissa aktiviteter. Till och med i sovrummet är det bekvämt att ha extra utrymme för att förvara saker, att njuta av en miljö som är tillräckligt ordnad så att det verkligen kan bli en oas av avkoppling att ta sin tillflykt till i slutet av dagen.

Var kan det utrymmet hittas? I hörnen som vi kanske inte har utnyttjat fullt ut än. Under sängen, i hörnet av rummet, vid fönstret. Beroende på fallet finns det olika lösningar som kan hjälpa. Ta reda på några av dem nedan.

Advertisement

Hur ordningsamma vi än må vara så kommer det alltid att finnas en stol eller någon möbel i sovrummet som var dag fylls med använda kläder som väntar på att användas igen och sedan tvättas. Varför inte ta hjälp av platsbesparande lösningar för att hänga upp kläder i hörnen som annars inte används?

Advertisement

När du väljer sängstruktur är det bättre att överväga de som är högre som har utrymme under för lådor, korgar eller andra metoder för att bevara föremål.

När det gäller den berömda stolen skulle den kunna ersättas av sittpuffar med plats för förvaring av föremål under sitsen.

Fortfarande med tanke på att inte ha kläder (utan även accessoarer) lagda överallt eller, ännu värre, på marken, se dig omkring och hitta punkter på väggarna som du kan utrusta med krokar och galgar av vilken form och storlek som helst som passar utrymmet i fråga.

Det kan till exempel vara en idé att använda en öppen garderobsvägg till allt du använder oftast: lådor eller skoställ under, klädhängare, halsdukar, väskor etc. ovanför.

Advertisement

För dem som behöver sortera tvätten i sovrummet är det bättre att inte tillgripa korgar placerade på marken, utan att använda påsar upphängda på en vägg, bakom dörren eller till och med inne i garderoberna.

Ibland rymmer ett enda rum både sovdelen och en hörna att använda som kontor. I de fallen, för att skapa ordning och få allt att verka rymligare, är det ofta bättre att dela de två delarna med avdelare eller halvväggar som inte upplevs för tunga för ögat.

Advertisement

En djup hylla i ett hörn, eller en "L"-formad hylla kan bli ett skrivbord, eller till och med ett sminkbord, om det behövs. Till och med nära fönstret, som om de vore en förlängning av fönsterbrädan.

Trodde du att det inte fanns plats för sminkhörnan i sovrummet? Denna lösning kan göra att du ändrar dig.

Vilket knep kan du använda dig av i ditt sovrum?

Advertisement