Trött på ljudet från skorna i tvättmaskinen? Glöm det med ett enkelt knep

av Hilda Maria Morgan

12 November 2022

Trött på ljudet från skorna i tvättmaskinen? Glöm det med ett enkelt knep
Advertisement

Att tvätta sneakers i tvättmaskinen är ett snabbt och enkelt sätt att få dem att bli som nya utan ansträngning, och vi använder oss ofta av detta knep i och med att det är så praktiskt. Men när vi lägger våra skor i apparaten tvättar vi dem sällan tillsammans med andra kläder, om inte högst ett par skor till.

I det tomma utrymmet inuti tvättmaskinen finns alltså bara skorna som sedan, så fort tvättcykeln sätter igång, slängs runt och studsar bullrigt mot metallväggarna i minst en halvtimme eller mer. Det låter nästan som en virveltrumma och kan vara riktigt irriterande, för oss och för grannarna. Finns det något sätt att eliminera bullret och fortfarande ha rena skor? Ja, och ett av dem, riktigt enkelt, illustreras också på TikTok.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Detta är ett av de där knepen som vissa sedan alltid har använt sig av och uppskattat, men som andra kanske inte har provat ännu, och det är inte säkert att alla gillar det. Men en sak måste erkännas: problemet med bullret kan effektivt elimineras av det.

Det är profilen @livecomposed, som samlar många knep för hemmet, som visar det enkla knepet som tystar situationen.

Allt vi behöver göra är:

  1. Ta vårt par skor som ska tvättas och dra åt skosnörena och knyta ihop dem.
  2. När paret är sammanfogat av dessa långa skosnören, håll skorna hängande framför tvättmaskinen, utan att placera dem inuti.
  3. Håll fortfarande skorna i knuten som förenar snörningen och dra uppåt så att de är högre upp än kanten på dörren till tvättmaskinen.
  4. Stäng dörren och lämna den knutna änden av snörena utanför.

Det är allt: vid stängningen blockerar dörren skosnörena i tätningen, och därför förblir skorna inne i tvättmaskinen fortfarande upphängda. De kommer att nås av tvättmedlet och vattnet, men utan att de behöver rulla runt i oändliga minuter.

Kommer de att tvättas och sköljas tillräckligt? Se videon för att bedöma själv, eller ännu bättre, prova själv hemma och bestäm om du ska använda den här tysta rengöringsmetoden eller inte, eller att istället kanske testa att lägga in gamla (men rena och helst vita) handdukar som åtminstone dämpar stötarna lite.

Advertisement