9 fantastiska idéer för att förvandla cyklar till snygga planteringskärl

av Hilda Maria Morgan

23 Juli 2022

9 fantastiska idéer för att förvandla cyklar till snygga planteringskärl
Advertisement

En av de mest populära och utbredda idéerna, särskilt inom området för utomhusdekoration, är att förvandla cyklar till planteringskärl. Det finns ett så stort utbud av färger, blomsorter att välja mellan och stilar att inspireras av, att vem som helst kan hitta ett sätt att skräddarsy idén efter sina behov.

Och det finns de som istället bestämmer sig för att inreda interiören genom att ockupera kala vrår av huset eller till och med väggar med cyklar. Det är en mycket framgångsrik kreativ idé, och den riskerar aldrig att bli tråkig eller att falla in i det banala eftersom sätten att personliggöra den är oändliga. Vi har samlat några originella varianter av idén som du kan hämta inspiration ifrån för att skapa ditt eget projekt.

Advertisement

En klassiker i denna trend är den vitmålade cykeln med blomkrukor i pastellfärger placerade på både styret och sadeln.

Advertisement

Om du följer lite retroinspiration skulle du kunna skaffa en gammal järncykel och placera lite blommande växter här och där, på ett ordnat och minimalt sätt.

Sedan finns det den lantliga stilen som är lite bukolisk och aldrig går ur modet. En cykel som står lutad mot ett träd, som om den vore övergiven, med en halmkorg på bakhjulet som innehåller lavendel eller ängsblommor är idealisk. Det kommer att ge ett medvetet avslappnat intryck men med en stark suggestiv effekt.

För ett mer spektakulärt resultat, förvandla cykeln till en riktig rabatt full av blommor och grönska, från vilken du bara kan se hjulen målade med en färg som är koordinerad med blommorna. Lägg till andra element runt den som ytterligare växter eller gummistövlar i kombination med resten, som också skulle kunna fungera som planteringskärl. Effekten blir som en konstinstallation, inte dumt, eller hur?

För en verkligt spektakulär effekt prova en monokromatisk kombination. Genom att måla cykeln i exakt samma färg som blommorna och de andra detaljerna du lägger till blir den visuella effekten supercool.

Advertisement

Varför inte hänga cykeln som blivit ett planteringskärl på en vägg i hemmet? Genom att lägga till hängande eller klätterväxter säkerställs "tavel-effekten".

Du kan till och med fundera över att endast hänga upp en del av den. Genom att till exempel få den främre halvan att sticka ut från väggen kommer tredimensionaliteten att göra allt ännu mer spektakulärt.

Advertisement

Och vad sägs om att använda en gammal trehjuling från dina barn eller som du själv hade som barn som planteringskärl? Resultatet blir förtrollande och minnets känslomässiga inverkan kommer att ge den ytterligare värde.

Det sista förslaget gäller användningen av hjulen som krukhållare, även denna är en mycket utbredd idé men som alltid är en källa till tillfredsställelse för dem som omsätter det i praktiken.

Du har säkert förstått vid det här laget, om du har läst så här långt, att de kreativa möjligheterna att tillämpa denna idé är otroligt varierande. Du behöver bara experimentera med det som är rätt för just dig.

Advertisement