Grundlig rengöring av badrummet: snabbt och enkelt med en bra organisationsplan och rätt motivation

av Hilda Maria Morgan

04 November 2022

Grundlig rengöring av badrummet: snabbt och enkelt med en bra organisationsplan och rätt motivation
Advertisement

Det finns situationer där det blir nödvändigt att grundligt städa badrummet oftare än vad man normalt skulle göra. Det är framför allt familjesammanhang där badrummet lättare blir smutsigt, kanske på grund av barns närvaro och för deras egen säkerhet behöver det saneras väldigt ofta. Att städa badrummet är i alla fall aldrig en rolig eller angenäm uppgift.

Det kan bli lättare i det ögonblick du antar en bra motivationsboost och adekvat organisation. Och resultaten kan göra det till ett verkligt tillfredsställande jobb som man till och med börjar tycka om.

via @maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

För att bevisa det på TikTok har vi @maizimmy, en mycket populär profil när det handlar om städning och hemkunskapsrådgivning. I en Mai Zimmy-video visar hon stegen i hennes badrumsstädningsrutin som hon säger sig göra ofta eftersom hennes barn smutsar ner det rätt ordentligt, i stort sett hela tiden. Videon är tänkt att vara motiverande men genom att titta på den kan du få en bra organisationsplan att följa, även praktiskt, för din badrumsstädning. En serie avgörande steg extrapoleras som om de följs steg för steg, leder direkt till ett utmärkt slutresultat. Här nedan är de kortfattat:

  • Innan du börjar städa är det en god vana att ta bort allt som inte behövs för tillfället från varje hylla och från golvet. Så bort med tvättmedel av alla de slag, tandborstar, mattor, badrockar och så vidare.
  • När detta är gjort, börja med att rengöra fönster och speglar med lämpliga produkter, som Tiktokern visar i videon.
  • Gå vidare till handfatet, där du kan spraya ett rengöringsmedel som gärna är antibakteriellt, ta bort det genom att torka av allt och skölj.

Advertisement
@maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

  • Lägg ett avkalkningsmedel i toaletten och låt det verka medan du tar hand om duschen eller badkaret. Även här skrubba ordentligt med produkter och redskap som du brukar använda och skölj. I den här delen av videon använder Mai Zimmy en roterande borste som hon säger att hon trodde mycket på när hon köpte, men som inte övertygar henne helt eftersom hon fortfarande behöver skrubba hårt.
  • Gå tillbaka till toaletten, borsta väl inuti, utvändigt och även på golvet vid basen av toaletten. Skölj noggrant och gå över till att ägna dig åt golvet.
  • Nu återstår bara att tvätta golvet och sedan kommer badrummet att skina igen.

Tiktokern visar alla steg och förklarar noggrant, i detalj, hennes tillvägagångssätt och de redskap som används. Om du vill följa samma mönster, memorera det och motiveras av Mai Zimmys entusiasm, kolla in videon på hennes profil. Vi är ganska säkra på att det kommer att ge dig lust att sätta igång.

Nu är det bara att börja jobba!

Advertisement