Den platsbesparande metoden att vika ihop jeans på och förvara dem i ordning i garderoben eller byrålådan

av Hilda Maria Morgan

30 Oktober 2022

Den platsbesparande metoden att vika ihop jeans på och förvara dem i ordning i garderoben eller byrålådan
Advertisement

Har du någonsin gått till en klädaffär och stannat till för att titta på jeanshyllan i hänförelse? Alla dessa perfekt vikta och byxor i perfekt ordning är verkligen en fröjd för ögat. Säkerligen finns det många som har beundrat de anställdas skicklighet att hålla ordning på kläderna, medan vi varje gång vi öppnar garderoben översvämmas av kläder som löst kastas in och förvaras på hyllorna med stängda dörrar.

Särskilt jeans är bland de klädesplagg som mest av allt sätter oss i svårigheter när det gäller att skapa ordning i garderoben: ofta placeras de på hyllorna, och om de inte viks ordentligt tar de verkligen mycket plats, vilket gör hela garderoben blir kaotisk och får den att verka för full. Låt oss ta reda på från en TikTok-video det bästa sättet att vika våra jeans som ett proffs.

@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

  • För att vika våra jeans som ett proffs är det första du behöver göra att lägga ut dem på sängen vikta på mittenlängden.
  • Vik sedan ned den övre halvan av bakfickan.
  • Vik det första benet horisontellt i höjd med grenen.
  • Vik det första vecketbenen och sedan är det dags att vika det andra benet.
  • Avsluta med att vika tillbaka det första benet för att bilda en fyrkant.
  • Kila in den nedre kanten av benet under de andra vecken så att jeansen håller sig vikta och inte skapar förvirring.
Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Dina jeans på detta sätt kommer att vara redo att läggas på hyllan; den här metoden är en mycket värdefull platsbesparare som garanterar att garderoben alltid är städad och kommer också att göra det lättare för dig att hitta rätt plagg i högen på hyllan, samt att du kan överväga att ha dem även i en låda.

Om du istället för att vika dem föredrar att hänga upp dem, finns det flera möjligheter:

  • häng dem från benen: den här metoden använder galgar med klämmor och garanterar att jeansen alltid är strukna, genom att det håller dem helt sträckta; nackdelen är behovet av ett tillräckligt långt utrymme för att kunna hänga dem helt utsträckta.
  • häng dem från midjan: i det här fallet med galgar med klämmor eller clip; garanterar att jeansen alltid håller sin form, men förhindrar inte bildning av veck.
  • vik dem över en galge: i detta fall kan galgar med tvärstång användas; fördelen med denna metod är möjligheten att hänga många byxor eller ett par byxor med en skjorta eller en tröja med hjälp av sammansatta galgar.

Om du vill lära dig att vika jeans som ett proffs, titta på Carolina Mccauleys video på TikTok. Vilken metod föredrar du?

Advertisement