Spara på tepåsarna: du kommer aldrig att kasta dem igen efter att ha upptäckt dessa alternativa användningsområden

av Hilda Maria Morgan

26 Oktober 2022

Spara på tepåsarna: du kommer aldrig att kasta dem igen efter att ha upptäckt dessa alternativa användningsområden
Advertisement

Te är den mest druckna drycken i världen efter vatten; det finns så många sorter för att tillfredsställa varje smak och det är den första varma drycken man tänker på när man letar efter lite tröst. Oavsett om du konsumerar det dagligen eller tillfälligt, har du säkert haft ett tillfälle då du har förberett en mugg. Har du någonsin stannat upp och funderat över möjliga alternativa användningsområden för tepåsarna, innan du kastar dem i papperskorgen?

Te har många egenskaper som vi kan dra nytta av även efter att vi druckit infusionen som gör att vi kan spara oss vissa inköp och få vår hud och vårt hår att må bättre, men även våra växter och hem. Låt oss tillsammans ta reda på de alternativa användningsområdena för använda tepåsar.

1. Bekämpa lukter i huset och i kylskåpet

1. Bekämpa lukter i huset och i kylskåpet

Creativo

Genom att placera tepåsarelementen får du ett utmärkt botemedel mot dålig lukt som gör att du kan spara på inköp av deodoranter och desinfektionsmedel. Faktum är att använda tepåsar absorberar dålig lukt och sanerar luften utan kostnad. Detsamma gäller för kylskåpet, skoskåpet eller skafferiet: lägg in en använd tepåse som kan absorbera lukterna och dina utrymmen kommer inte längre att behöva kemiska desinfektionsmedel.

Slutligen, om du har en katt, lägg teet som finns i påsen längst ner i kattlådan: det hjälper också till att ta bort dålig lukt därifrån och din katt kommer inte att besväras av det.

Advertisement

2. Rengöra och avfetta

2. Rengöra och avfetta

Creativo

Te är också ett utmärkt avfettningsmedel för disk och porslin, men även för metall-, glas- och träytor och golv. Använd påsarna genom att gnugga dem direkt på ytan som ska rengöras, du kommer se hur de omedelbart blir rena och glänsande igen. Se dock till att torka ytan omedelbart, annars tenderar teet att göra det mörkare.

3. Medel för hud och hår

Använda tepåsar kan också effektivt återanvändas som ett hudläkemedel på flera sätt:

  • Förvara två i frysen, de kommer att vara en utmärkt kompress för att minska påsar och mörka ringar under ögonen efter en sömnlös natt.
  • Tepåsarna kan även användas för sina sammandragande egenskaper vid mindre hudbesvär, de hjälper till att lindra svedan och smärtan samt påskyndar återhämtningen av huden.
  • Ett 15-minuters fotbad med ljummet te gjort av använda påsar hjälper till att minska dina fötters svettningar.
  • De använda tepåsarna kan också användas för att förbereda en andra infusion som, när den svalnat, kan användas som hårinpackning: det kommer omedelbart att göra håret mer glänsande och väldoftande. Var försiktig med ljust blont eller vitt hår: det kan få orange nyanser.

4. Munhygien

4. Munhygien

Creativo

Slutligen kan teet återanvändas som ett botemedel för att alltid ha en fräsch och väldoftande andedräkt: om du dricker grönt te, låt bladen torka och hacka dem sedan fint genom och tillsätt dem till den vita leran för att göra en billig och effektiv naturlig tandkräm för att hålla din mun helt ren och sanerad. Du kan också göra starkt te genom att återanvända två eller tre använda tepåsar och använda det för att skölja munnen. Använd dagligen kommer det att få din mun att alltid vara sanerad och din andedräkt fräsch och väldoftande.

5. Naturgödsel

5. Naturgödsel

Creativo

Du kan göra en infusion med redan använda tepåsar för att vattna dina växter eller så kan du ta bort teet från påsen och blanda det med jorden: på så sätt kommer jorden att berikas med många näringsämnen och vara till nytta för dina växter. En annan användbar åtgärd är att använda hela påsar i botten av krukorna: vattnet kommer lättare att hållas kvar och fukten blir mer konstant.

Som du kan se är använda tepåsar av grönt te en riktig skattkammare av användbara botemedel för dig och ditt hem och gör att du kan spara på inköpen av flera produkter, samt hjälpa miljön.

Advertisement