"Städning? Smartare, inte tyngre!": tre knep för en perfekt rengöring utan ansträngning

av Hilda Maria Morgan

24 September 2022

"Städning? Smartare, inte tyngre!": tre knep för en perfekt rengöring utan ansträngning
Advertisement

Hemma finns det essentiella uppgifter att utföra, som ingen kan undvika om vi inte vill ta risken att ha ett hem som är redo för Halloween året runt. Även om det kan verka tråkigt eller tröttsamt, finns det typer av städning som bör upprepas mycket ofta, även flera gånger i veckan om det behövs. Nuförtiden har vi alltid många åtaganden och våra hektiska liv ger oss ibland vissa svårigheter att hålla vårt städarbete konstant. Har du någonsin undrat om det finns ett sätt att förlänga effekterna av ett städjobb?

Det finns en som har funderat ut ett positivt svar på den frågan: låt oss tillsammans se råden från denna TikToker, vars motto är "smartare, inte tyngre!".

Advertisement

1. Damm

1. Damm

@carolina.mccauley/TikTok

Damm är det första störande momentet i våra hem: ju mer du tar hand om det, desto mer verkar det behöva underhållas. Dammdukar och mikrofiberdukar är värdelösa, liksom minskningen av möbler och inredning till ett oumbärligt minimum och den frekventa luftningen av rummen; damm kommer alltid att lägga sig på alla användbara ytor, bara ett ögonblick efter att man tagit bort det! Carolina.mccauley i sin video lär oss ett knep för att ta hålla det borta längre: blanda vatten, ättika, en tesked olivolja och diskmedel i en behållare och spraya sedan blandningen på möbler, fönster, dörrar och alla andra ytor av huset där dammet lägger sig. De kommer att hålla sig rena i veckor, försäkrar Carolina.

Advertisement

2. Golven

2. Golven

@carolina.mccauley/TikTok

När du tvättar golven är risken alltid att lämna irriterande fläckar, som får vårt hus att se smutsigt ut. Även i detta fall kommer den mycket mångsidiga ättikan till vår hjälp: förbered en spray med vatten, ättika och diskmedel, spraya den på golven och torka med golvmoppen. Resultatet blir perfekt!

3. Soffor, fåtöljer och mattor

3. Soffor, fåtöljer och mattor

@carolina.mccauley/TikTok

Våra soffor och fåtöljer är bland de svåraste möblerna att rengöra: om klädseln inte är avtagbar kan vi inte direkt ta hela möbeln och lägga in i tvättmaskinen. Och om överdragen är avtagbara kan kuddarna och strukturen inte enkelt rengöras ändå. Detsamma gäller mattor: när de är stora är det omöjligt att tvätta dem förutom att ta dem till kemtvätten. Köpet av en mattdammsugare är därför en bra investering för dessa inredningsartiklar. De arbetar med vatten och diskmedel och tar även bort smuts som inte syns.

Prova att omsätta dessa tips i praktiken, du kommer att se att ditt hem kommer att skina under en längre tid! Se videon för dosering och hela handledningen.

Advertisement