Kreativt lösa problem: 16 bilder av människor som skulle kunna lära ut det

av Hilda Maria Morgan

24 Oktober 2022

Kreativt lösa problem: 16 bilder av människor som skulle kunna lära ut det
Advertisement

Att kreativt lösa problem är ett mycket användbart sätt för att leva lättare: tack vare det kreativa förhållningssättet är det faktiskt möjligt att observera problem från olika perspektiv och ibland hitta geniala lösningar. Och så kan även de föremål som verkade värdelösa bli användbara igen tack vare en genialisk lösning med provisoriska medel.

För vissa är kreativitet som tillämpas på problemlösning en verklig medfödd gåva som kan förvandla även den mest betungande eller tråkiga ansträngningen till något roligt. Låt oss tillsammans se 16 bilder av riktigt geniala lösningar.

1. Snygg ny brevlåda!

1. Snygg ny brevlåda!

bartopcryer/Reddit

Hur man löser två problem i ett enda drag: detta geni har hittat en avsedd användning för den trasiga mikrovågsugnen och ersätter samtidigt den gamla brevlådan!

Advertisement

2. Cowboykatten

2. Cowboykatten

Snax007/Imgur

Är du trött på att köpa dyra leksaker och kattkorgar till dina katter och se hur de ändå bara använder gamla kartonger? Köp ingenting, bygg ett hus och skapa leksaker till dina katter av kartong! De kommer att bli glada och det kommer din plånbok också!

3. DIY-lagning

3. DIY-lagning

ChristianMingle_ca/Reddit

Har dina jeans gått sönder men du har inte nål och tråd med dig? Vill du inte gå runt med alltför trasiga kläder, kanske på ställen på kroppen som du helst vill täcka? Du kan enkelt laga dem med buntband!

4. Loftsängen

4. Loftsängen

mikem004/Reddit

Problem med plats i sovrummet? Någon löste det så här.

5. Provisoriska glasögon

5. Provisoriska glasögon

Reddit

När glasögonen går sönder kan det vara ett stort problem för de med allvarliga synfel. Om du måste fixa till dem hemma kanske lim inte är den perfekta lösningen: bågarna är väldigt tunna så du skulle riskera att limma även i glasen. Lösningen kan vara att vika tillbaka ett gem för att sammanfoga de trasiga ändarna.

Advertisement

6. Staketet

6. Staketet

DCMAG2002/Reddit

På lång sikt förstör tid och vädret allt, inklusive våra staket. Istället för att ersätta det har den här mannen ansett det lämpligt att lappa ihop det. Av tveksam estetisk smak, förstås. Men säkert väldigt ekonomiskt med tanke på pengar, ansträngning och produktionstid!

7. Handtag till duschen

7. Handtag till duschen

TexasLeatherfoot/Reddit

Har din duschkran gått sönder? Behöver den verkligen bytas ut? Använd bara en tång!

Advertisement

8. Design-sängbord

8. Design-sängbord

zebenix/Reddit

Studentlivet, känner vi alla till, är fullt av kreativa knep för att råda bot på bristerna hos de tillfälliga bostäderna. Det här sängbordet är ett mycket genialt exempel!

9. Sovrumskorg

9. Sovrumskorg

_-QwertyY-_/Reddit

garanterade

Advertisement

10. Kattluckan

10. Kattluckan

Jammin_neB13/Reddit

Alla som har katter vet hur nödvändigt det är att alltid lämna alla dörrar öppna för att inte hitta märken från deras klor. Eller för att slippa hitta obehagliga små gåvor i varje rum i huset. Lösningen är en kattlucka, men de är väldigt dyra att installera. Så varför inte göra din egen?

11. Mekanikerspegel

11. Mekanikerspegel

DrMagicGarage/Reddit

Vissa mekaniska arbeten är lite besvärliga att utföra, med tanke på den dåliga tillgängligheten för vissa bilkomponenter. För att ta hjälp skulle du behöva en spegel. Men vad kan man hitta i ett garage, om inte en gammal CD-skiva?

Advertisement

12. Bron över bäcken

12. Bron över bäcken

giraffe_hugzzz/Reddit

För att slippa bli blöt om fötterna är den enda lösningen att bygga en bro. Denna med återvunnet trä är en lysande idé.

13. Manschett för tablett

13. Manschett för tablett

AzukoKarisma/Reddit

För att surfplattan inte ska riskera dåliga fall medan du jobbar eller spelar på den kan du göra denna praktiska manschett. Allt du behöver är kardborreband och ett elastiskt band.

Advertisement

14. Matpress

14. Matpress

VascoDaTrampa/Reddit

Har du precis gjort tofu eller kokat spenat och behöver få bort vattnet från dem? Det snabbaste sättet är att komprimera dem. För att göra detta kan du använda den här DIY-pressen: lite vansklig, men säkerligen effektiv!

15. Kontorsdomkraft

15. Kontorsdomkraft

Ekperson/Reddit

Om du har en punktering och behöver byta däck kommer du aldrig att klara det utan domkraft. Någon löste detta, med en kontorsstol.

Advertisement

16. Oförstörbar grund

16. Oförstörbar grund

Zandarino/Reddit

Vill du ge din nya redskapsbod en solid grund? Placera den på en upphöjning gjord med tegelstenar: det kommer inte att finnas något som kan förstöra den!

Har du någonsin löst något problem på ett så här kreativt sätt?

Advertisement