Förstörda koftor och tröjor? Kanske har du alltid hängt dem på galgarna på fel sätt!

av Hilda Maria Morgan

24 Oktober 2022

Förstörda koftor och tröjor? Kanske har du alltid hängt dem på galgarna på fel sätt!
Advertisement

Ögonblicket för omorganisation av garderoben är alltid en blandning av kaos, obehag och eufori om vartannat. Att välja ut kläderna som ska förvaras där, vika dem och lägga in dem prydligt är i själva verket mycket mer än en enkel städning och omorganisation, och blir också ett sätt att utföra en komplett invändig rengöring. Inte så överraskande tar vi ofta hand om denna uppgift vid tillfällen då vi känner oss särskilt nere eller känner ett stort behov av förändring. Men vi stöter ofta på behovet av att slänga koftorna och tröjorna vi älskar, helt enkelt för att vistelsen i vår garderob har förstört dem så pass.

Varför händer detta och hur kan vi undvika en sådan händelse? Allt beror på hur vi lägger undan dem: låt oss tillsammans ta reda på tipsen för att göra det bättre och rädda våra tröjor från soptunnan.

via carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

TikTokern Carolina Mccauley erbjuder alltid intressanta idéer för våra hem och bland annat lär oss också ett knep för att undvika att förstöra koftor och tröjor när vi hänger dem på galgar för att förvara dem i garderoben. Faktum är att vi vanligtvis har för vana att hänga tröjor helt enkelt genom att sticka in galgen genom halsen på tröjan; på detta sätt kommer tröjans vikt att tendera att dra ner plagget och änden av galgen lämnar ett irriterande veck på plagget som gör det oanvändbart. Det finns ett sätt att undvika detta problem utan att behöva sluta att hänga upp tröjorna.

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Först måste vi lägga vår tröja på ett plan och vika den mitten vertikalt. Sedan lägger vi på galgen med kroken vänd nedåt i höjd med tröjans armhåla. Vid det här laget viker vi först ärmarna horisontellt över galgen och sedan den nedre delen mot toppen.

@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Vår tröja är redo att förvaras i garderoben; när vi tar av oss den för att ta på den nästa gång kommer vi inte ha de där fula överraskningarna vid axlarna. Se videon för att följa Carolinas steg-för-steg-instruktioner.

Kom ihåg att valet av galge också är viktigt: metallgalgar från tvättställen rekommenderas aldrig, eftersom de passar ihop och är tunna förstör de lättare kläder, för jackor och skjortor behövs breda galgar, för tröjor och slinkiga klänningar behövs halkfria galgar eller sådana med sammet, medan du för byxor behöver få en galge med horisontell stång och för kjolar den med klämma. Slutligen, glöm inte att vissa kläder bäst förvaras vikta i lådor eller på garderobshyllor. Underkläder, badkläder och sportkläder ska till exempel förvaras i speciella lådor eller behållare, liksom jeans och koftor och tröjor kan hängas men det är också bekvämt att vika ihop dem på en hylla.

Det är bara att kavla upp ärmarna och öppna garderobsdörrarna... lycka till!

Advertisement